Gaziatep’in eşşiz kebaplarının yanında sıkça tüketilen Gavurdağ salatası aynı zamanda hafif bir lezzet olduğu için tercih edilebilir. Nar ekşisi ve cevizin salataya ne kadar yakıştığını ve bir lezzet şölenine dönüştüğünü görmek için evde hazırlayabileceğiniz Gavurdağ salatası sevdiklerinizle yediğiniz güzel yemeklerde sofralarınıza eşlik edecek. İşte muhteşem Gavurdağ salatası tarifi ve malzemeleri. GAVURDAĞ SALATASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER -4 tane domates -4 tane yeşil biber -1 adet kuru soğan -3-4 sap taze soğan -Maydanoz -1 kase iri dövülmüş ceviz -Zeytinyağı -Nar ekşisi -Sumak -Tuz GAVURDAĞ SALATASI TARİFİ Yeşil biberler ve domatesler küp küp ve ince ince doğranır. İncecik doğranan kuru soğan tuz ile ovulur. Ve son olarak incecik kıyılan yeşil soğan ve maydanoz tüm malzemeyle beraber geniş bir kasede karıştırılır. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi eklenir ve son olarak ceviz ve sumak ilave edilir. Gavurdağ salatası hazır. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Çoban salata nasıl yapılır?" desc="Yemeklerimizin yanında olmazsa olmazlarımızdan biri de çoban salatadır. Her mevsim yapabileceğiniz çoban salata hemen hemen her yemeğin yanına da yakışır. Domates, salatalık ve biber muhteşem buluşmasına şahit olmak istiyorsanız sizin için hazırladığımız çoban salata tarifini mutlaka denemelisiniz. İşte çoban salata malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/27/iecrop/coban-salatasi-shutterstock_16_9_1566914470.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/coban-salata-tarifi-coban-salata-nasil-yapilirszcu9/"]