Anadolu kokan lezzet tarhana çorbası nasıl yapılır? Ekşilisi, acılısı, sarımsaklısı sevilerek tüketilen tarhana çorbasının tarifinde en önemli detay toz tarhanaya sahip olmak. Toz tarhanayla, tarhana çorbası nasıl yapılır? TARHANA ÇORBASI TARİFİ Kışın sofraların vazgeçilmezi ve şifa kaynağı tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biri. İşte tarhana çorbası tarifi... Tarhana Çorbası Tarifi'nin Malzemeleri: 3 yemek kaşığı toz Tarhana 1 Çorba Kaşığı Salça 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çay Kaşığı Nane Tuz 1 Çay Kaşığı Kırmızı biber tarhana Tarhana Çorbası Tarifi'nin Yapılışı: 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın. TARHANA ÇORBASI YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 1- Tarhana çorbası yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus dibinin tutmamasını sağlamaktır. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için tarhanayı sürekli karıştırmanız gerekir. 2- Tarhana çorbası, yapımında dikkat edilmesi gereken bir diğer durumda kıvamını doğru ayarlamaktır. Kıvamını doğru ayarlamadığınız taktirde, tarhana çorbasında küçük parçacıklar oluşacaktır.