Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Gevrek sokak simiti tarifi | Bir simit kaç kalori? Evde pastane simidi nasıl yapılır?
Gevrek sokak simiti tarifi | Bir simit kaç kalori? Evde pastane simidi nasıl yapılır?
Kahvaltıların vazgeçilmezi gevrek simit yapmak o kadar da zor değil. Evden kahvaltı etmeden çıktığımızda işe giderken bir simit ile güne başlarız. Haberimizde bulunan simit tarifi ile gevrek kıvamı ile vazgeçemeyeceğiniz simiti kolayca yapabilirsiniz. Pastane simidi sevenler için ayrı bir tarifi paylaşıyoruz. Peki bir simit kaç kalori?
Gurme 2 Nisan 2018 - 15:18

Kimimiz sokakta satılan simitleri kimimiz ise pastane simidi daha çok severiz. Fakat her ikisinde de gevrek kıvamı aramayan yoktur. Haberimizde bulunan sokak simidi tarifi ve pastane simidi tarifinden dilediğinizi seçip kahvaltılarınızı şenlendirebilirsiniz. Ayrıca haberimizden bir simidin kaç kalori olduğunu da öğrenebilirsiniz.

BİR SİMİT KAÇ KALORİ?

1 susamlı simit 100 gramdır. Bu da 434 kalori ( kcal ) değerindedir.

SOKAK SİMİDİ TARİFİ

SOKAK SİMİDİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı süt

1 adet yumurta

1 paket instant maya

3,5 – 4 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN

1/2 çay bardağı su

1/2 çay bardağı pekmez

1 kase susam
simit-tarifi-pastane-sokak

SOKAK SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun, karıştırın.

Ardından içerisine yumurtayı kırın ve karıştırın. Bu karışımın içerisine azar azar un ilave edin.

Tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.

Üzerini streç filmle ya da nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalandıktan sonra minik bezeler halinde ayırın. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde sarın. Ardından uçlarını birleştirin.

Suyla pekmezi karıştırarak açın. Susamları hafif kavurun soğumaya bırakın.

Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.

180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ortalama 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

PASTANE SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER

1,5 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için:

1 su bardağı su
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 su bardağı susam
1,5 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un

PASTANE SİMİDİ NASIL YAPILIR?

lık sütü, toz şeker ve instant maya ilavesiyle karıştırıp mayanın aktive olması için bekletin.

Elenmiş unun bir kısmını derin bir karıştırma kabına alın orta kısmını çukur şekilde açın.

Ilık süt karışımına su ekleyip yoğurma kabına alın. Tuz ilavesiyle yoğurma işlemine başlayın.

Aralarda un ilave ettiğiniz hamuru toparlanana kadar yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam alan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın.

Elde ettiğiniz hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın, unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzatarak açın.

İki ucunu birbirine yapıştırdığınız hamurları saç örgüsü şeklinde sarın, kenar kısımlarını dikkatli bir şekilde yapıştırarak halka şeklini verin. Tüm hamur bezelerine aynı işlemi uygulayın.

Su ve üzüm pekmezini geniş bir kapta karıştırın. Susamı ayrı bir kaba alın. Hazırladığınız simitleri öncelikle pekmezli suya sonrasında susama batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Son şeklini verdiğiniz hamurları 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalanması için dinlendirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 30 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız pastane simitlerini oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Son güncelleme: 15:38 - 02.04.2018