Bir kez yedikten sonra en sevdiğiniz mezeler arasına girecek olan Girit ezmesi, herkes tarafından bilinmese de bir kere tadan herkesin favorisi olmuştur. Enteresan malzemeleri bir araya sunan Girit ezmesi çok farklı şekillerde yapılabilir. Biz sizin için fesleğenli Girit ezmesi tarifi hazırladık. İşte peynirin Antep fıstığı ile buluşmasını fesleğen ile taçlandırdığımız Girit ezmesinin malzemeleri ve ayrıntılı yapılışı… Fesleğenli Girit ezmesi malzemeleri -6 dal taze fesleğen -3 diş sarımsak -6 kaşık zeytinyağı -200 gr Ezine peyniri -3-4 kaşık Antep fıstığı (toz halinde) Fesleğenli Girit ezmesi tarifi Öncelikle fesleğen, sarımsak ve zeytinyağını öğütücüye koyarak hem karıştırın hem de doğrayın. Daha sonra üzerine Ezine peynirini elinizle parçalayarak ilave edin. Ardından mutfak robotunda çekmeye devam edin. En son Antep fıstığını ekleyip tüm malzeme tamamen birbiriyle bütünleşene kadar robotta karıştırın. Hazırladığınız fesleğenli Girit ezmeyi servis tabağına alıp zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Fava tarifi: Fava nasıl yapılır?" desc="Özellikle Eğe bölgesinde çok meşhur olan ve hemen herkesin severek yediği yemeklerden biri olan fava genellikle meze ya da ana yemeğin yanında ki yan ürün olarak kullanılır. Zeytinyağlı yemeklerin en güzellerinden biri olan fava bakla ile yapılır ve bakla sevmeyenlerin bile gözdesidir. İşte fava malzemeleri ve pratik yapımı…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/10/iecrop/fava-tarifi_16_9_1570690434.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/fava-tarifi-fava-nasil-yapilir-szcu9/"]