Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Gözleme nasıl yapılır? Tavada kolay ve pratik yufkadan gözleme tarifi…
Gözleme nasıl yapılır? Tavada kolay ve pratik yufkadan gözleme tarifi…
Kahvaltıların vazgeçilmezi gözleme patatesli, peynirli, kaşarlı, sucuklu, kıymalı veya ıspanaklı yapılabilir. Hamur açma derdi olmadan kolay ve pratik gözleme tarifi haberimizde. İşte tavada gözleme tarifi...
Gurme 7 Mart 2018 - 14:33

İnce ince hamur açarak gözleme yapmak günlük yaşamımız içinde pek mümkün olmuyor. Çalışan insanların kolayca evde yapabileceği gözleme tarifi ile kahvaltılarınızı şenlendirebilirsiniz. Gözlemenin içini patatesli, peynirli, kaşarlı, sucuklu, kıymalı veya ıspanaklı olarak hazırlayabilirsiniz. Haberimizde yer alan tarif ile kısa sürede gözlemeniz hazır.

GÖZLEME TARİFİ

4 adet yufka,

250 gr beyaz peynir,

8-10 dal maydanoz,

Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber,

4 çorba kaşığı tereyağı,

Tuz, Karabiber

YAPILIŞI

Kuru yufkalardan birini geniş bir tepsiye yayalım. Elimizle üzerine hafifçe su serpelim.

Yufkanın diğer tarafını da çevirip üzerine su serpelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hafifçe ıslatalım ve hepsini üst üste dizelim.

Nemli bir bezle kapatarak bekletelim. (Taze yufka kullananlar için bu işleme gerek yoktur.) Harcı hazırlamak için; bir kabın içine çökeleği veya peyniri koyup çatalla ezelim. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi koyup iyice karıştıralım.

Yumuşamış yufkalardan birini mutfak tezgâhına serelim. Bir kenarından 15 santimlik parçayı yukarıya doğru katlayalım. Katladığınız kısma peynirli karışımın dörtte birini koyalım.

Yufkanın önce yan kenarlarını, sonra üst parçasını kapatıp dörtgen bir bohça elde edelim. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.
Kalın tabanlı geniş bir çelik tavayı ısıtalım. Tavayı tereyağı ile yağlayalım. Üzerine hazırladığımız yufkayı koyalım orta ateşte, ön ve arka yüzü pembeleşene kadar pişirelim.