Türk mutfağının geleneksel lezzeti güllaç taifi özellikle Ramazan'da en çok araştırılan tatlıların başında geliyor. Geçmişi yüzlerce yıl önceye dayanan güllaç Osmanlı zamanında yaşayan insanların mısır nişastasını saklama çabasıyla ortaya çıkmıştır. Hafif bir tatlı olamasına rağmen oruç tutanların güllacı dikkat ederek tüketmesi gerekiyor. Evde kolayca yapabileceğini güllaç tarifi ve püf noktaları haberimizde. Afiyet olsun… GÜLLAÇ TARİFİ Malzemeler; 1 paket güllaç (10 yaprak güllaç) 1, 5 litre süt 2 su bardağı şeker Çekilmiş fındık 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre) Üzeri İçin; Fındık Vişne Hazırlanışı; Süt ve şekeri tencereye alarak ısıtalım şekerler tamamen eriyince altını kapatalım sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakalım. Çünkü süt kaynar olursa tatlınız hamur olur el yakmayacak şekilde olmalı ılık olunca güllaç yapraklarını derince bir tepsiye koyalım üzerine her yeri ıslanacak şekilde kepçe ile süt dökelim 5 güllaç yaprağını aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da sütle ıslattıktan sonra bu kata fındık serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak döşeyelim kalan şekerli sütten bir su bardağı kadar alıp içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine dökelim. Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz. [old_news_related_template title="İftar menüsü: İftara ne pişirsem?" desc="Ramazan ayının ilk gününü geride bırakırken ikinci günde hem gözlerimizi hem de midemizi doyuracak bir sofra hazırlayabiliriz. İşte 2.gün iftar menüsü ve ayrıntılı yemek tarifleri…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/14/iecrop/29.-gun-iftar-menusu_16_9_1618389871.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/2-gun-iftar-menusu-iftara-ne-pisirsem/"]