Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Hasanpaşa köfte tarifi: Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır?
Hasanpaşa köfte tarifi: Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır?
Misafir sofralarının vazgeçilmezi Hasanpaşa köfte, yemek tabağında olması gereken tüm yiyecekleri bir yemekte topluyor. Tarifimizi dikkatle uygularsanız oldukça pratik bir yemek olan Hasanpaşa köfte yanına bol yeşillik ile servis edebilirsiniz. İşte Hasanpaşa köfte malzemeleri ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 18 Nisan 2019 - 18:00

En sevdiğiniz arkadaşlarınız size yemeğe mi geliyor? Ne yapacağınızı bilmiyor musunuz? İşte size harika bir öneri; Hasanpaşa köfte tarifi… Yiyenlerin hemen tarifini isteyeceği, doyurucu ve inanılmaz lezzetli Hasanpaşa köfte sanıldığı kadar zor olmamasıyla da sizin gönlünüzü kazanacak. Yemek tabağında olması gereken ana yemek, garnitür ve patates püresini tek bir yemekte toplayarak iş yükünüzü azaltan Hasanpaşa köfteyi yanında bol yeşillik ile servis edebilirsiniz. İşte enfes Hasanpaşa köftesi malzemeleri ve yapılışı…

HASAN PAŞA KÖFTESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER 

Sosu için;
2 kaşık domates salçası
Zeytinyağı
1 bardak su (Sıcak)
Köftesi için;
½ kg az yağlı kıyma
1 soğan
Tuz
Kimyon
Pul biber
Ekmek içi ya da galeta unu
1 yumurta
Maydanoz
1 bardak kaşar (rendelenmiş)
Garnitürü için;
1 barsak bezelye
½ bardak küçük doğranmış havuç
Patates püresi için;
4 tane patates
½ bardak süt
1 kaşık tereyağı
Tuz

HASAN PAŞA KÖFTESİ TARİFİ

Öncelikle köfteyi yapmayla başlayın. Kıymayı derin bir kabın içine alın üzerine bir soğan rendeleyin ekmek kırıntılarını ve yumurtayı da ekleyin. Baharatlarını da ekledikten sonra iyice yoğurun.

Bir taraftan patates püresi için Küp küp doğradığınız patateslerinizi haşlayın. Haşlandıktan sonra üzerine sıcakken kaşar peynirini, tereyağı ve tuzunu koyun. Blender yardımı ile iyice püre haline getirin.

Kase şekli verdiğiniz köftelerinizin içine sırasıyla bezelye ve havuçları koyun üzerine patates püresini ekleyin ve fırın tepsisine dizin. 200 derece yaklaşık 25 dakika bu şekilde pişirin.

Bu esnada bir tavada yağ, su ve salçayı sos haline getirin. Baharatını da atıp kaynatın. 25 dakikanın sonunda fırındaki köftelerinizin üzerine sosu ve rendelenmiş kaşar peynirini dökün. Kızarması için tekrar fırına verin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 18:03 - 18.04.2019