Çıtır çıtır kıvamı ile tadına doyamayacağınız haşhaşlı çörek özel günlerin vazgeçilmezi. Haberimizde bulunan haşhaşlı çörek tarifi ile yapacağının çıtır çöreği günlerde ve doğum günlerini ikram olarak kullanabilirsiniz. İşte nefis haşhaşlı çörek tarifi... HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ Malzemeleri; 1 su bardağı ılıktan sıcakça su 1 yemek kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı tozşeker Yarım su bardağına yakın sıvıyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı tuz 1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak) 4-4 buçuk su bardağı arası un İçi için; yarım ile 1 su bardağı arası kavrulmuş öğütülmüş beyaz haşhaş yaklaşık yarım su bardağı fındık, riviera zeytin veya mısırözü yağı HAŞHAŞLI ÇÖREK NASIL YAPILIR? Hamuru için; bir kaba ılık sütü, ılık suyu, mayayı ve şekeri koyup iyice karıştıralım. Maya iyice eriyince içine sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip karıştıralım.Sonra tuzu ve azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini streç ile kapatıp 30-45 dakika mayalandıralım.Mayalanan hamuru 4 parçaya bölelim. Düz zemine un serpip merdane ile uzunlamasına dikdörtgen olacak şekilde açalım.Hamurun her yerine eşit şekilde haşhaşlı harçtan sürelim. Sonra hamuru rulo şeklinde saralım.Hazırladığımız ruloyu istediğimiz büyüklükte dilimleyelim. Yağlanmış 24 cm lik kelepçeli kalıba çörekleri yerleştirelim.Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim.Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.