Genellikle kuzu incik ile yapılan haşlama yemeği tarifi gerçek bir efsanedir. Birbirinden sağlıklı sebzeleri etin en lezzetli yeriyle birlikte pişirip tadı damaklarda kalan bir yemek yapıyoruz. Sağlıklı olmasının yanı sıra kolaylıkla da hazırlanabilen haşlama yemeği ile akşam yemeğinizi çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. İşte haşlama yemeği için gerekli malzemeler ve tarifi… HAŞLAMA YEMEĞİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER 2 kaşık zeytinyağı 4 kuzu incik Tane karabiber 2 defne yaprağı 4 patates 3 kereviz sapı 2 havuç 10 arpacık soğan 6 bardak su Tuz TERBİYESİ İÇİN  1 kaşık un 1 yumurta sarısı Yarım bardak su Yarım limon HAŞLAMA YEMEĞİ TARİFİ Düdüklü tencerenin içinde zeytinyağını ısıttıktan sonra kuzu incikleri içine atıp yüksek ateşte birkaç dakika kavurun. Daha sonra içine suyunu ve defne yapraklarını ilave edin. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Etler iyice pişince defne yapraklarını alın ve içine soğanları ekleyin. Ardından havuçları patatesleri ve kereviz sapını iri iri doğrayarak ekleyin. Baharatlarını da attıktan sonra pişene kadar kaynatın. Bir kabın içinde terbiyesi için gerekli malzemeleri et suyu ilave ederek karıştırın. Ilık bir halde olan terbiyeyi haşlamanın içine dökün birkaç dakika daha kaynatın. Dereotu ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Yapımı basit tavuklu makarnanın püf noktaları..." desc="Tüm arkadaşlarınızla bir aradayken ne yemek yapsak diye düşünüyorsanız tavuklu makarna tam da aradığınız tarif. Tek bir tencerede yapılan pratik ve doyurucu bir yemek olan tavuklu makarna tarifi arkadaşlarınızın çok hoşuna gidecek. İşte tavuklu makarna için gerekli malzemeler ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/25/iecrop/tavuklu-makarna-shutter-1_16_9_1556205088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/tavuklu-makarna-tarifi-yapimi-basit-tavuklu-makarnanin-puf-noktalari-szcu9/"]