Künefe tarifinde, iki katman kadayıf arasına tuzsuz bir cins peynir koyularak hafifçe pişirilir ve üzerine çok koyulaşmamış şeker şurubu katılır. Hatay yöresine ait künefe, Güneydoğu'da sıkça tüketilen tatlılar arasındadır. Peki künefe kaç kalori? İşte tavada künefe tarifi... KÜNEFE TARİFİ Malzemeleri; 500 gram tel kadayıf 200 gram tereyağ 200 gr dil peyniri Şerbeti için; 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su 3-4 damla limon suyu kunefe-tarifi Yapılışı; İlk önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu tencre alalım ve kaynatalım. Tereyağını eritelim ve kadayıfları tereyağ ile yoğuralım. Krep tavasına tereyağı koyalım. Kadayıfların bir kısmını tavaya koyalım ve elimizle bastıralım. Peynirleri keselim ve kadayıfın içine eşit bir şekilde koyalım. Geri kalan kadayıf ile peynirin üzerine kapatalım. Kadayıflar kızarana kadar künefeyi pişirelim. Künefe sıcak, şerbet ılıkken üzerine dökelim. Bir süre şerbeti çekmesini bekledikten sonra servis edelim. KÜNEFE KAÇ KALORİ? Bir porsiyon künefe (300 gr) 759 kaloridir. 100 gr künefe: 250 kcal [old_news_related_template title="Tatlı tarifleri ve kalorileri... Lezzet dolu, kolay ve değişik tatlı tarifleri, kalorileri!" desc="Tatlı birçok açıdan zararlı olan ve bol bol kalori içeren ancak vazgeçemediğimiz özel bir yiyecek türü. Tatlı krizlerine çözüm olabilecek birçok kolay ve lezzetli tatlı tarifleri bulunuyor. İşte çeşit çeşit lezzetli tatlı tarifleri ve kalorileri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/tatli-tarifleri_16_9_1522836546.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/tatli-tarifleri-ve-kalorileri-lezzet-dolu-kolay-ve-degisik-tatli-tarifleri-kalorileri/"]