Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Hatay künefe tarifi ve kalorisi | Tavada künefe nasıl yapılır?
Hatay künefe tarifi ve kalorisi | Tavada künefe nasıl yapılır?
Hatay usulü künefe içinde bulunan tuzsuz peyniri ile eşsiz bir lezzet. Yapılışı oldukça zor zannedilen künefeyi haberimizde bulunan tarif ile evde çok uzun uğraşlar harcamadan yapabilirsiniz. İşte tavada Hatay künefe tarifi ve kalorisi..
Gurme 11 Nisan 2018 - 14:53

Künefe tarifinde, iki katman kadayıf arasına tuzsuz bir cins peynir koyularak hafifçe pişirilir ve üzerine çok koyulaşmamış şeker şurubu katılır. Hatay yöresine ait künefe, Güneydoğu’da sıkça tüketilen tatlılar arasındadır. Peki künefe kaç kalori? İşte tavada künefe tarifi…

KÜNEFE TARİFİ

Malzemeleri;

500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağ
200 gr dil peyniri

Şerbeti için;

1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
kunefe-tarifi

Yapılışı;

İlk önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu tencre alalım ve kaynatalım. Tereyağını eritelim ve kadayıfları tereyağ ile yoğuralım. Krep tavasına tereyağı koyalım. Kadayıfların bir kısmını tavaya koyalım ve elimizle bastıralım.

Peynirleri keselim ve kadayıfın içine eşit bir şekilde koyalım. Geri kalan kadayıf ile peynirin üzerine kapatalım. Kadayıflar kızarana kadar künefeyi pişirelim. Künefe sıcak, şerbet ılıkken üzerine dökelim. Bir süre şerbeti çekmesini bekledikten sonra servis edelim.

KÜNEFE KAÇ KALORİ?

Bir porsiyon künefe (300 gr) 759 kaloridir.

100 gr künefe: 250 kcal