Havuçlu patatesli bezelye yemeği nasıl yapılır? sorusunu haberimizde yanıtlıyoruz. Hafif, düşük kalorili ve sebzeli bezelye yemeği yapılışı ile hem kendinizi hem de konuklarınızı mutlu edebilirsiniz. Bezelye Yemeği Malzemeleri 2 adet orta boy patates, 1 adet orta boy havuç, 1 kilo ayıklanmış bezelye, 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkine göre), 1 tatlı kaşığı pul biber, 3 su bardağı sıcak su (su bardağı ölçüsü: 200 ml.), 3 yemek kaşığı sıvı yağ. Bezelye Yemeği Tarifi Bezelye Yemeği Yapılışı Bezelye yemeği yapmak için öncelikle patatesler ile havucun kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğrayın. Soğan yemeklik olarak doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde kavurun Kavrulan soğanların üzerine 1 yemek kaşığı salça eklenir ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun Daha sonra üzerine patates, havuç ve bezelyeler eklenip karıştırın Tuz ile pul biber serpiştirilip 1-2 dakika karıştırarak kavurun Son olarak 3 su bardağı sıcak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bezelye yemeği kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir (35-40 dakika kadar). Süre sonunda pişirilen yemek ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edin Bu ölçüler ile 5-6 kişilik yemek elde edebilirsiniz. Not; Yemek piştikten sonra gerekli görürseniz sıcak su ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Konserve bezelye kullanmak isterseniz, patates ve havuç yumuşadıktan sonra ilave edin (yemeği ocaktan almadan 5 dakika kadar önce). 250 gr'lık bir porsiyon bezelye yemeği yaklaşık olarak 201 kcal'dir