Haydari birçok mezenin arasında en çok dikkat çekeni. Haydari nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Temelde tat ve kıvamını veren süzme yoğurt, nane, sarımsak ve zeytinyağıyla hazırlanan enfes meze haydari tarifini arzu ettiğiniz taze ve kuru baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz. HAYDARİ NASIL YAPILIR? İŞTE HAYDARİ TARİFİ MALZEMELER 6 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 tutam dereotu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı nane yarım çay kaşığı tuz 1 dilim beyaz peynir 1 diş sarımsak besamel-sos-nasil-yapilir-malzmeleri-tarifi HAYDARİ NASIL YAPILIR Beyaz peynir çatalla ezilerek ufalanır, dereotu ince kıyılır. Tereyağında nane kızdırılarak ılınması için bekletilir. Karıştırma kabına süzme yoğurt alınır. Beyaz peynir, dereotu, naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağına alınarak üzerinde dereotu ile servis edilir.