Mis gibi kokusuyla tüm evinizin havasını değiştirecek olan helva bayılarak yiyebileceğiniz bir tatlı. Bursa’ya özgü bir tatlı olan süt helvası misafirleriniz için güzel bir sunum olacak. İşte süt helvası ve irmik helvası malzemeleri ve tarifi… SÜT HELVASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER 60 gr tereyağı 2 bardak süt Yarım bardak un Yarım bardak şeker Yarım kaşık kahverengi SÜT HELVASININ TARİFİ Yanmaz bir tavada tereyağını eritin.Üzerine unu yavaş yavaş ekleyin. Bu esnada karıştırın. Yaklaşık 15 dakika kadar karıştırın. Daha sonra altını kısın. Bu arada başka bir kabın içinde süt ile şekeri karıştırıp şeker eriyene kadar ısıtın. Ilık olduktan sonra ocaktan alın. Şekerli süt karışımını altını kıstığınız unun üzerine ekleyin ve hızlıca karıştırın. 3 dakika kadar karıştırdığınız karışımı küçük kaplaya koyun. Fırın ısısına dayanıklı kaplar olmalı. Üzerine esmer şekerden serpin. 180 derecede yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ilık servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Bayram sofralarının olmazsa olmazı ev baklavası nasıl yapılır?" desc="Muhteşem görüntüsü, çıtır çıtır tadı ve ağızda dağılan şerbeti ile özellikle bayramlarda asla sofralarımızı es geçmeyen baklava anlatmakla bitmez. Birçok kişinin yemelere doyamadığı baklava yapıldığı bölgeye göre çeşitlense de hepsi birbirinden lezzetli ve vazgeçilmezidir. Ancak ev baklavasının üzerine asla lezzet tanımam diyenlerdenseniz buyurun sizi mutfağa alalım. Çünkü hazırladığımız muhteşem ev baklavası tarifi ile harikalar yaratma vakti sizde. İşte ve baklavası için gerekli malzeme listesi ve ayrıntılı tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/10/iecrop/baklava-depophotos_16_9_1565475672.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/bayram-sofralarinin-olmazsa-olmazi-ev-baklavasi-nasil-yapilir-iste-baklava-tarifi-szcu9/"] İRMİK HELVASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER 1,5 bardak irmik 1,5 bardak şeker 3 bardak su ½ çay bardağı sıvı yağ 1 kaşık tereyağı İRMİK HELVASI TARİFİ Bir tencerenin içinde şeker ve suyu kaynatın. O kaynarken irmiği geniş bir tencerenin içinde 15 dakika yağsız bir şekilde kavurun. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ekleyin. Yaklaşık 4 dakika karıştırın ve ocaktan alın. Kaynayan suyu çok yavaş ve karıştırarak ekliyoruz. Suyun tamamını koyduktan sonra tekrar ocağa alıp 3 dakika daha karıştırın. Daha sonra demlenmesi için ocaktan alıp bekleyin. Sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.