İster misafirlerinize ister kendi ailenize hazırlayın o muhteşem sofraların en vazgeçilmez lezzetlerinden biri de pilavdır. Eğer siz de pilav yemeden doymuyorsanız ve klasik pilavlardan çok sıkıldıysanız sizin için hazırladığımız iç pilav tarifi ile tadına doyulmaz bir lezzet yapacaksınız. Biraz zahmetli bir yapımı da olsa tüm bunlara değecek bir lezzete sahip olan iç pilav için gerekli malzemeler ve ayrıntılı tarifi haberimizin detayında… İç pilav malzemeleri - 250 gr kuzu ciğeri - 2 bardak pirinç - 1 adet orta boy soğan - 2 kaşık dolma fıstığı - 2,5 kaşık kuş üzümü - ½ tatlı kaşığı dolma baharı(tepeleme) - ½ tatlı kaşığı tarçın(tepeleme) - ½ çay kaşığı karabiber - 1 çay bardağı zeytinyağı - 2 kaşık zeytinyağı - 4 bardak sıcak su - Tuz İç Pilav tarifi Öncelikle ciğerleri temizleyerek küp küp doğrayın. Pirinçleri sıcak su ile ıslatın. Bu sırada soğanları yemeklik doğrayın. Tencerenin içine zeytinyağını alın ve dolmalık fıstıkları kavurmaya başlayın. Pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından ciğerleri ekleyin. Ardından pirinç harç diğer tüm malzemeleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin. En son pirinçleri de ekleyin. Üzerine sıcak suyu da ekledikten sonra yüksek ateşte birkaç dakika pirin ardından altını kesin. Suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra demlenmeye bırakın. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Acem pilavı tarifi ve malzemeleri: Acem pilavı nasıl yapılır?" desc="Yöresel lezzetlerimizin en güzellerinden biri olan Acem pilavı, sofralarımıza Kahramanmaraş'tan gelmiştir. Tek başına bile koca bir menüye bedel olan Acem pilavı son derece leziz bir yemek. Peki ya Acem pilavı nasıl yapılıyor? İşte Acem pilavının yapılışı hakkında detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/20/iecrop/acem-pilavi-2-shutterstock_16_9_1561030655.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/acem-pilavi-tarifi-ve-malzemeleri-acem-pilavi-nasil-yapilir-szcu9/"]