Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
İftar menüleri: İftar sofralarına uygun lezzetli menü ve tarifler…
İftar menüleri: İftar sofralarına uygun lezzetli menü ve tarifler…
Ramazan ayı başladı mutfakları tatlı bir iftar menüsü telaşı sardı. İftarı hem lezzetli hem sağlıklı şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar iftar menüleri için karar vermeye çalışırken internette aramalar yaparak fikir alıyor. İşte lezzetli doyurucu ve çeşitli iftar menüleri...
Gurme 17 Mayıs 2018 - 08:09

İftar menüleri ramazanda merak edilen konulardan. Ramazan ayı ile birlikte evlerde iftar telaşı da başladı. Ramazan boyunca iftarda sofranız için yapabileceğiniz yemeklerle ilgili ramazan menüsü önerileri hazırladık. İşte ramazan menüsü için tavsiyeler…

GÜNÜN LEZZET DOLU İFTAR MENÜSÜ

SÜTLÜ VE SALÇALI DOMATES ÇORBASI

Hızlı, pratik ve lezzetli bir kaşarlı domates çorbası yapmaya ne dersiniz?


PRATİK VE LEZZETLİ TAVUK YEMEKLERİ

İftar softaları için tavuk eti ucuz olmasına rağmen lezzetli bir alternatif olarak göze çarpıyor.


SOFRAYA LEZZET KATAN PATATES SALATASI

Yemeklerde veya kızartarak tükettiğimiz patatesi, salata şeklinde tüketmek de mümkün. Haşlanmış patates ile yapılan salata aynı zamanda sağlıklı da…


HAFİF VE LEZZETLİ KIBRIS TATLISI TARİFİ

Kıbrıs tatlısı şerbetli olmasına rağmen hafif ve tadıyla büyüleyen bir tatlı.

 

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

250ml.Su
250ml.Süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
5 6 su bardağı un
50gr tereyağı
Çörek otu
Susam

Yapılışı:
Sütü ve suyu bir kapta karıştırıp ılıtın. Tereyağını eritin. Şekeri ilave edip karıştırıp eritin. Bu karışımı hamuru yoğurabileceğimiz derinlik ve genişlikte bir kaba aktarın. Unu,tuzu ve mayayı karıştırıp eleyin. Sıvı karışımın içine unu yavaşça ilave ederek mikser ile iyice karıştırın.Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada pideyi pişireceginiz tepsiyi yağlayıp unlayın. Mayalanan hamuru tahta bir kaşıkla karıştırıp, havasını alın. Bir kapta 1-2 yemek kaşığı un ile suyu karıştırıp hamura şekil verecek karışım elde edin. Hamuru unlayıp yağladığınız tepsiye alın. Şekil vermek için elinizi unlu suya bulayın. Kenarlarına tahta kaşık ile yuvarlak şekil verin. Ortasına da kare kare şekil verin. Üzerine çörek otu ve susam serpin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartmadan 5dk. dinlendirin. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı sürün. Fırından çıkardıktan sonra pidenin ılımasını bekleyin.