İftarı hem lezzetli hem sağlıklı şekilde geçirmek isteyen vatandaşlar iftar menüleri için karar vermeye çalışırken internette aramalar yaparak fikir alıyor. Akşam iftarda ne yemek yapayım diye düşünenler için ramazan sofrasına yakışacak iftar menüsü tariflerini haberimizde topladık. İşte iftar menüsü tarifleri... SAĞLIK DOLU BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ Besleyici sebze çorbaları arasında revaçta olan brokoli çorbası nasıl yapılır? [old_news_related_template title="Brokoli çorbası nasıl yapılır? İşte sağlıklı sebze çorbalarının gözdesi brokoli çorbası tarifi ve kalori miktarı" desc="Besleyici sebze çorbaları arasında revaçta olan brokoli çorbası nasıl yapılır? Düşük kalorisi besleyici özellikleri ve kolay sindirimi sayesinde diyet yemekleri arasında da sağlam bir yeri olan brokoli çorbası tarifi ve kalori miktarı haberimizde..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/brokoloi-corbasi-sozcu.com__16_9_1525176997.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/brokoli-corbasi-nasil-yapilir-iste-saglikli-sebze-corbalarinin-gozdesi-brokoli-corbasi-tarifi-ve-kalori-miktari/"] VAZGEÇİLMEZ LEZZET MANTITürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de mantıdır. Haberimizde evde mantı tarifi ve kalorisini bulabilirsiniz... [old_news_related_template title="Evde mantı tarifi ve kalorisi | Kolay ve lezzetli evde mantı nasıl yapılır?" desc="Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de mantıdır. Haberimizde evde mantı tarifi ve kalorisini bulabilirsiniz. İşte tüm püf noktaları ile evde mantı tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/evde-manti-tarifi-shutterstock_16_9_1524052425.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/evde-manti-tarifi-ve-kalorisi-kolay-ve-lezzetli-evde-manti-nasil-yapilir/"] SOFRALARDA FARKLI LEZZET ARAYANLARA AVAKADO SALATASITropikal bir meyve olan avakadonun birçok yararı bulunuyor. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise yaşlanmayı geciktirmesi... [old_news_related_template title="Yaşlanmayı geciktiren avakadonun yararları | Avakado salatası nasıl yapılır?" desc="Tropikal bir meyve olan avakadonun birçok yararı bulunuyor. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise yaşlanmayı geciktirmesi. Avakado hem sebze hem de meyve olarak tüketilebilir. Peki Avakado salatası nasıl yapılır? İşte Avakado salatası tarifi ve faydaları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/06/avakado.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/yaslanmayi-geciktiren-avakadonun-yararlari-avakado-salatasi-nasil-yapilir/"] KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ Geleneksel lezzetlerimizden biri haline gelen ve birçok lokantanın menüsünü süsleyen kemalpaşa tatlısı evde de kolayca hazırlanabiliyor. [old_news_related_template title="Kemalpaşa tatlısı tarifi: Hem kolay hem lezzetli kemalpaşa tatlısı kaç kalori? İşte tarifi..." desc="Geleneksel lezzetlerimizden biri haline gelen ve birçok lokantanın menüsünü süsleyen kemalpaşa tatlısı evde de kolayca hazırlanabiliyor. Ek yiyeceklerle de güzel uyum sağlayan kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır ve kalorisi ne kadardır? İşte kemal paşa tatlısının tarifi ve kalorisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/kemalpasa-tatlisi-tarifi-kaorisi_16_9_1524220539.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kemalpasa-tatlisi-tarifi-hem-kolay-hem-lezzetli-kemalpasa-tatlisi-kac-kalori-iste-tarifi/"]   RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR? 250ml.Su 250ml.Süt 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tuz 5 6 su bardağı un 50gr tereyağı Çörek otu Susam
Ramazan pidesi fiyatları belli oldu
Yapılışı: Sütü ve suyu bir kapta karıştırıp ılıtın. Tereyağını eritin. Şekeri ilave edip karıştırıp eritin. Bu karışımı hamuru yoğurabileceğimiz derinlik ve genişlikte bir kaba aktarın. Unu,tuzu ve mayayı karıştırıp eleyin. Sıvı karışımın içine unu yavaşça ilave ederek mikser ile iyice karıştırın.Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada pideyi pişireceginiz tepsiyi yağlayıp unlayın. Mayalanan hamuru tahta bir kaşıkla karıştırıp, havasını alın. Bir kapta 1-2 yemek kaşığı un ile suyu karıştırıp hamura şekil verecek karışım elde edin. Hamuru unlayıp yağladığınız tepsiye alın. Şekil vermek için elinizi unlu suya bulayın. Kenarlarına tahta kaşık ile yuvarlak şekil verin. Ortasına da kare kare şekil verin. Üzerine çörek otu ve susam serpin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartmadan 5dk. dinlendirin. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı sürün. Fırından çıkardıktan sonra pidenin ılımasını bekleyin.