Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
İftar menüsü: İşte iftara ne pişirsem sorusu için cevap… İftar için yemek tarifleri
İftar menüsü: İşte iftara ne pişirsem sorusu için cevap… İftar için yemek tarifleri
Akşam iftarda ne yemek yapayım diye düşünenler için ramazan sofrasına yakışacak iftar menüsü tariflerini derledik. İftar menüleri ramazanın tatlı telaşı olarak anılıyor. İşte ramazan sofranız için iftar menüsü önerileri ve yemek tarifleri...
Gurme 16 Mayıs 2018 - 07:52

Ramazanda iftar sofraları kurulacak iftar telaşı başlayacak. İftar menüsü için birçok alternatif bulunsa da genellikle bir çorba, bir ana yemek, zeytinyağlı ara yemekler ve tatlı olarak oluşuyor. İşte iftar sofranızı renklendirecek yemek tarifleri…

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

İftar sofranızda iyi bir başlangıç olacak mercimek çorbası tarifine aşağıdan ulaşabilirsiniz;

DOYURUCU VE LEZZETLİ SULU KÖFTE TARİFİ

Anadolu mutfağının yöresel yemek çeşitlerinden olan sulu köfte…

ZEYTİNYAĞLI ARA YEMEKLER İÇİN ÖNERİLER

Sağlıklı besinlerin başında da zeytinyağlı yemekler geliyor. İşte zeytinyağlı öneriler…

GELENEKSEL TATLILARDAN ŞEKERPARE TARİFİ

Şekerpare, Türk geleneksel tatlıları içerisinden çok sevilenlerden biri, işte tarifi…

 

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

250ml.Su
250ml.Süt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
5 6 su bardağı un
50gr tereyağı
Çörek otu
Susam

Ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Yapılışı:
Sütü ve suyu bir kapta karıştırıp ılıtın. Tereyağını eritin. Şekeri ilave edip karıştırıp eritin. Bu karışımı hamuru yoğurabileceğimiz derinlik ve genişlikte bir kaba aktarın. Unu,tuzu ve mayayı karıştırıp eleyin. Sıvı karışımın içine unu yavaşça ilave ederek mikser ile iyice karıştırın.Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada pideyi pişireceginiz tepsiyi yağlayıp unlayın. Mayalanan hamuru tahta bir kaşıkla karıştırıp, havasını alın. Bir kapta 1-2 yemek kaşığı un ile suyu karıştırıp hamura şekil verecek karışım elde edin. Hamuru unlayıp yağladığınız tepsiye alın. Şekil vermek için elinizi unlu suya bulayın. Kenarlarına tahta kaşık ile yuvarlak şekil verin. Ortasına da kare kare şekil verin. Üzerine çörek otu ve susam serpin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartmadan 5dk. dinlendirin. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı sürün. Fırından çıkardıktan sonra pidenin ılımasını bekleyin.

Son güncelleme: 08:49 - 16.05.2018