Ramazanda iftar sofraları kurulacak iftar telaşı başlayacak. İftar menüsü için birçok alternatif bulunsa da genellikle bir çorba, bir ana yemek, zeytinyağlı ara yemekler ve tatlı olarak oluşuyor. İşte iftar sofranızı renklendirecek yemek tarifleri... SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI İftar sofranızda iyi bir başlangıç olacak mercimek çorbası tarifine aşağıdan ulaşabilirsiniz; [old_news_related_template title="Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır? Kıvamını tutturmak çok kolay! İşte kolay mercimek çorbası tarifi..." desc="Sofraların vazgeçilmezi mercimek çorbası özellikle kış günlerinde içimizi ısıtır ayrıca besleyicidir. Neredeyse herkesin sevdiği mercimek çorbasının kıvamını tutturmak aslında çok kolay! Haberimizde lokanta usulü mercimek çorbasının kolay tarifini ve gereken malzemeleri derledik." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/mercimek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/lokanta-usulu-mercimek-corbasi-nasil-yapilir-kivamini-tutturmak-cok-kolay-iste-kolay-mercimek-corbasi-tarifi/"] DOYURUCU VE LEZZETLİ SULU KÖFTE TARİFİ Anadolu mutfağının yöresel yemek çeşitlerinden olan sulu köfte... [old_news_related_template title="Sulu köfte tarifi ve kalorisi | Kolay sulu köfte nasıl yapılır?" desc="Anadolu mutfağının yöresel yemek çeşitlerinden olan Sulu köfteyi haberimizde yer alan tarif ile evde kolayca yapabilirsiniz. Sulu köfte yurdumuzun hemen her yöresinde sevilen bir yemektir. İşte sulu köfte tarifi ve kalorisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/sulu-kofte-tarifi-shutterstock_16_9_1525095386.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/sulu-kofte-tarifi-ve-kalorisi-kolay-sulu-kofte-nasil-yapilir/"] ZEYTİNYAĞLI ARA YEMEKLER İÇİN ÖNERİLER Sağlıklı besinlerin başında da zeytinyağlı yemekler geliyor. İşte zeytinyağlı öneriler... [old_news_related_template title="İşte birbirinden hafif lezzetli 3 zeytinyağlı yaz yemeği tarifi ve kalori miktarları" desc="Yazın yaklaşması ve sıcakların yükselmesiyle beraber mide ve bağırsaklarımızın çalışma prensibine uygun gıdalar tüketmemizde zaruri hale geliyor. Sağlıklı besinlerin başında da zeytinyağlı yemekler geliyor. Peki zeytinyağlı enginar, zeytinyağlı brokoli ve zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? İşte 3 hafif ve leziz zeytinyağlı yaz yemeği tarifi ve kalori miktarları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/zeytinyagi_sozcu_16_9_1524657787.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/iste-birbirinden-hafif-lezzetli-3-zeytinyagli-yaz-yemegi-tarifi-ve-kalori-miktarlari/"] GELENEKSEL TATLILARDAN ŞEKERPARE TARİFİ Şekerpare, Türk geleneksel tatlıları içerisinden çok sevilenlerden biri, işte tarifi... [old_news_related_template title="Şekerpare tarifi ve kalorisi | İrmikli veya irmiksiz şekerpare nasıl yapılır?" desc="Şekerpare, Türk geleneksel tatlıları içerisinden çok sevilenlerden biridir. Özellikle Ramazan ayında tüketilen şekerpareyi haberimizde yer alan tarifler ile irmikli veya irmiksiz şekli ile evde kolayca yapabilirsiniz. İşte şekerpare tarifi ve kalorisi... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/sekerpare-tarifi-shutterstock_16_9_1524141636.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/sekerpare-tarifi-ve-kalorisi-irmikli-veya-irmiksiz-sekerpare-nasil-yapilir/"]   RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR? 250ml.Su 250ml.Süt 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tuz 5 6 su bardağı un 50gr tereyağı Çörek otu Susam
Ramazan pidesi fiyatları belli oldu
Yapılışı: Sütü ve suyu bir kapta karıştırıp ılıtın. Tereyağını eritin. Şekeri ilave edip karıştırıp eritin. Bu karışımı hamuru yoğurabileceğimiz derinlik ve genişlikte bir kaba aktarın. Unu,tuzu ve mayayı karıştırıp eleyin. Sıvı karışımın içine unu yavaşça ilave ederek mikser ile iyice karıştırın.Üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat mayalanmaya bırakın. Bu arada pideyi pişireceginiz tepsiyi yağlayıp unlayın. Mayalanan hamuru tahta bir kaşıkla karıştırıp, havasını alın. Bir kapta 1-2 yemek kaşığı un ile suyu karıştırıp hamura şekil verecek karışım elde edin. Hamuru unlayıp yağladığınız tepsiye alın. Şekil vermek için elinizi unlu suya bulayın. Kenarlarına tahta kaşık ile yuvarlak şekil verin. Ortasına da kare kare şekil verin. Üzerine çörek otu ve susam serpin. Önceden 180 derece ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartmadan 5dk. dinlendirin. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı sürün. Fırından çıkardıktan sonra pidenin ılımasını bekleyin.