Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
İftarın olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi: Ramazan pidesi nasıl yapılır?
İftarın olmazsa olmazı Ramazan pidesi tarifi: Ramazan pidesi nasıl yapılır?
Ramazan’ın en sevilen lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi için dakikalarca kuyrukta beklemek istemiyorsanız işte tarifi burada. Ramazan pidesi tarifi ile en güzel en lezzetli pideleri siz yapabileceksiniz. İşte ramazan pidesi için gerekli malzemeler ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 8 Mayıs 2019 - 18:00

Ramazan pidesi 11 ay boyunca heyecanla beklediğimiz lezzetlerden biri. Tadı asla başka bir lezzete değiştirilmeyecek kadar güzel Ramazan pidelerini kendi mutfağınızda yapmak ister misiniz? O zaman hemen tarifimize başlayalım. İşte Ramazan pidesi malzemeleri ve tarifi…

RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ

– 1 bardak su
– ½ paket kuru maya
– 1 çay kaşığı şeker
– 1 çay kaşığı tuz
– 3- 3,5 bardak un
– 2 kaşık sıvı yağ
– Yumurta sarısı
– 2 kaşık süt
– 2 kaşık tereyağı

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle maya ve şekeri suyun içine atıp iyice karıştırın. Daha sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun. Mayalanması için yarım sat bekleyin. Un serdiğiniz tezgâhın üzerinde açtığınız hamurun üzerine süt, yağ ve yumurta karışımını sürün. Ellerinizi hafifi ıslatıp dış kısmından yuvarlak yapacak şekilde bastırın. Tepsiye yağlı kâğıt serip 20 dakika da bu şekilde mayalanmasını bekleyin. 200 derecede üzeri kızaracak kadar pişirin. Afiyet olsun.

Son güncelleme: 18:02 - 08.05.2019