İncecik hamur ve çikolata... İşte İzmir Bomba Tatlısı tarifi!
Özellikle çikolatalı tatlıları sevenlerin hayranı olacakları İzmir Bomba Tatlısı son dönemlerde sık sık sosyal medyada ve İzmir'deki pastanelerde gündeme gelen bir lezzet. İzmir Bomba Tatlısı tarifi sayesinde basit malzemelerle bu tatlıyı evinizde de yapabilirsiniz. İşte İzmir Bomba Tatlısı tarifi...
Yoğun çikolata lezzeti sebebiyle bir yiyenin bir daha vazgeçemediği İzmir Bomba Tatlısı İzmir'de bulunan bazı pastanelerde en tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor. İzmir Bomba Tatlısı basit tariflerle evde de yapılabiliyor. İşte ufak ama büyük lezzete sahip İzmir Bomba tatlısının tarifi...
İZMİR BOMBA TATLISI TARİFİ
Hamurun çikolatayla harika bir uyum yakaladığı bomba tatlısı çikolata tutkunlarının yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği bir tatlı türüdür. İşte kurabiye gibi görünen fakat çok daha fazlası olan İzmir Bomba Tatlısı...
MALZEMELER
1 kavanoz kakaolu fındık kreması
250 gr. tereyağı
3,5 kaşık yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
5 su bardağı un
YAPILIŞI
İlk olarak bir kabın içine daha önceden eritmiş olduğumuz tereyağını ve sıvı yağı koyalım. Daha sonra kabartma tozunu ve yoğurdumuzu ilave edelim ve yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Elde etmiş olduğumuz hamuru düz bir zemin üzerinde merdane ile incecik olacak şekilde açalım ve büyük bir kalıp yardımıyla hamuru keselim. Açmış olduğumuz hamur kalıplarının içerisine 1 – 1,5 tatlı kaşığı kadar kakaolu fındık kreması yada pralin koyalım ve kenarlarını kapatarak avuç içimizde yuvarlayalım. Bu noktada ince açığımız hamurun dağılmaması için dikkatlice davranmamız gerekmektedir. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirelim ve fırını 200 derece olarak ayarlayalım. Fırın istenilen sıcaklığa ulaştığında yaklaşık 8 – 10 dakika kadar üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.