Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
İrmik helvası nasıl yapılır? Kolay sütlü irmik helvası tarifi
İrmik helvası nasıl yapılır? Kolay sütlü irmik helvası tarifi
Hazırlanması kolay ve hızlı olan irmik helvası mübarek ve özel günlerde sık sık yapılan bir tatlı.. İrmik helvası evinizde olan malzemelerle isteğe göre sütlü veya sütsüz yapılabilir. İşte kolay irmik helvası tarifi...
Gurme 22 Mart 2018 - 20:05

Hepimiz çoğu zaman zahmetli bir şey yerine daha kolay olanı tercih ediyoruz. İrmik helvası yapımı hem kolay hem de lezzetli tatlılardan biri. İrmik helvasını kısa sürede yaparak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. İşte kolay sütlü ve sütsüz irmik helvası…

İRMİK HELVASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER

1 su bardağı irmik,

1 su bardağından 2-3 yemek kaşığı fazla toz şeker,

1 su bardağı süt,

1 su bardağı su,

1 paket vanilya,

1 paket çam fıstığı, (dolmalık fıstık)

2 yemek kaşığı tereyağ,

1 kahve fincanı sıvı yağ.

KOLAY İRMİK HELVASI TARİFİ

Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konulur, tereyağı eritilir.

Çam fıstıkları tencereye alınarak, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

Ayrı bir tencerenin içerisinde su veya süt, şeker ve vanilya ocağa alınır.

Şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve ısınmaya bırakılır.

Pembeleşen çam fıstıklarının içerisine irmik ilave edilir ve kavrulur.

İrmikler de pembeleştikten sonra süt karışımı üzerine ilave edilir.

İrmikler sütü çekinceye kadar karıştırarak pişirilir ve ocaktan alınıp, 10 dakika demlenmeye bırakılır.

Dinlenen irmik helvası tercihe göre servise sunulabilir.

Son güncelleme: 20:06 - 22.03.2018