Bol vitaminli besin kaynağı olan ıspanak yemeği tarifi haberimizde. Ispanak yemeği nasıl yapılır? Dikkatli bir şekilde temizledikten sonra yemeklik doğranan ıspanakların iyice süzülmesi ile en güzel şekilde yapılan ıspanağın tarifi haberimizde... ISPANAK YEMEĞİ NASIL YAPILIR? İŞTE TARİFİ... Ispanak yemeği tarifi; Kök kısımlarını ayıkladığınız ıspanakları yemeklik parçalar halinde doğradıktan sonra defalarca bol suda yıkayın. Fazla sularının süzülmesi için derin bir süzgeçte bekletin. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırdıktan sonra soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Domates salçası, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Suyu süzülen doğranmış ıspanakları ekledikten sonra soteleme işlemini sürdürün. Sıcak suyu ekledikten sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişirdiğiniz ıspanak yemeğini soğuduktan sonra çırpılmış yoğurtla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. ispanak Ispanak malzemeleri; 1 kilogram ıspanak 1 adet büyük boy kuru soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Servisi için: 1 su bardağı yoğurt ISPANAK YEMEĞİ PÜF NOKTASI Yemeklik doğradığınız ıspanakları sirkeli bol suda bekleterek kumundan arındırabilir, bol suda duruladıktan sonra pişirebilirsiniz.Pişme işlemi esnasında ıspanaklar su salmaya devam edecektir ancak yemeği sulu seviyorsanız kullanacağınız su miktarını biraz arttırabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak pirinç eklenebilir...