Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
İşte sizler için 3 farklı kek tarifi ve yapılışı…
İşte sizler için 3 farklı kek tarifi ve yapılışı…
Özellikle çay sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kek ve kek çeşitleri kahvaltı ve çay kültürü olan bizler için çok daha vazgeçilmezdir. Hazırladığımız 3 farklı kek çeşidinin nasıl yapıldığı ve hazırlanışını haberimizde bulabilir konuklarınıza ya da sevdiklerinize bir lezzet şöleni sunabilirsiniz. İşte Yulaflı Tahinli Kek, Havuçlu Tarçınlı Kek ve Rulo Elmalı Kek tarifi ve yapılışı...
Gurme 6 Nisan 2018 - 15:08

Siz de sıradan kekler yerine farklı kek tarifleri arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Yulaflı Tahinli Kek, Havuçlu Tarçınlı Kek ve Rulo Elmalı Kek tarifi ve yapılışlarını sizler için derledik. İşte komşularınız arasında bir fenomene dönüşmenizi sağlayacak kek tarif ve yapılışları…

Yulaflı tahinli kek tarifi için gerekli malzemeler

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker (esmer şeker de olabilir)
½ su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı tahin
½ su bardağı çekilmiş fındık içi
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yulaf unu (müsli ya da mısır gevreği de kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

1 paket labne (400 gr)
1 yemek kaşığı pudraşekeri

Yulaflı Tahinli Kek Tarifi Hazırlanışı

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın. Üzerine sıvıyağ ve tahini ekleyip 1-2 dakika daha çırptığınız karışıma fındık içini de ilave edin.
Diğer taraftan, un ve kabartma tozunu başka bir kapta karıştırıp tel süzgeçten geçirerek yumurtalı karışımın üzerine aktarın. Mikser yardımıyla, malzemeler birbiriyle iyice özleşene kadar çırpmaya devam edin.
Koyu boza kıvamındaki akıcı kek hamurunu yağlanmış büyük boy bir kek kalıbına aktarın. Üzerine yulaf unu, müsli ya da mısır gevreğini serpiştirin. Eğer büyük boy kalıbınız yoksa iki ayrı kek kalıbı kullanabilirsiniz. Keki fırın tepsisini 2 yemek kaşığı sıvı yağla yağlayıp tepsiye aktararak da yapabilirsiniz. Bu çok kabaran bir kektir.
Keki, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında en az 45 dakika pişirip çıkarın.
Labne ve pudra şekerini bir kapta iyice çırpıp ılık kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Üzerini krem şanti ve hazır çikolata sosuyla süsleyip dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.

Not: Yulaflı Tahinli Kek ortalama 270-290 (KCal) kaloridir.


Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi için Malzemeler

4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1,5 su bardağı toz şeker (esmer şeker de kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvı yağ (fındık ya da ayçiçek yağı)
1 yemek kaşığı silme tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet küçük boy ince havuç
2 tepeleme yemek kaşığı kakao 3 su bardağı un

Havuçlu Tarçınlı İsveç Keki Tarifi Hazırlanışı

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine toz şekeri ekleyin.
Mikserin yüksek devriyle en az 5 dakika kadar çırpın.
Sıvıyağı ekleyip tekrar karıştırın.
Üzerine tarçın, vanilya ve kakaoyu ilave edip mikser yardımıyla 2-3 dakika daha çırpın.
Diğer taraftan, havuçları soyup rendenin iri delikli tarafıyla rendeleyin. (1 su bardağı dolusu rendelenmiş havucunuz olmalı)
Rendelenmiş havucu karışıma ilave edip tahta bir kaşık ya da plastik spatula yardımıyla karıştırın.
Diğer taraftan, un ve kabartma tozunu başka bir derin kapta karıştırdıktan sonra tel süzgeç yardımıyla eleyerek yumurtalı karışıma katın. Malzemeleri iyice karıştırın. 20-25 santim çapındaki yuvarlak ya da 25-30 santim boyundaki dikdörtgen bir fırın kalıbını yumuşak margarinle yağlayın.
Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarın, Keki 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 40-45 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için keke kürdan sokup çıkarın, kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
Eğer kek piştiyse fırından çıkarın ve soğumasını bekleyip kalıbından çıkararak servise sunun.

NOT: Havuçlu Tarçınlı Kek ortalama 280-300 (KCal) kaloridir.


Rulo Elmalı Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvıyağ
½ su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un

İçine:

3 adet orta boy elma
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık

Rulo elmalı kekin hazırlanışı

Önce içine koyacağımız elmaları hazırlıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve irice rendeleyin. Küçük bir tavaya şekerle birlikte koyup orta ateşte ara ara karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirin.
Tarçın ve cevizi de koyup karıştırın ve bir kenarda iyice soğuyana kadar bekletin.
Ben bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında beklettim.
Kekini hazırlamak için yumurtaları karıştırma kabına koyup, şekerle birlikte köpük köpük olup rengi açılana kadar mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın.
Süt ve sıvıyağı da ekleyip kısa bir süre çırpın.
Un ve kabartma tozunu ayrı bir kasede harmanlayıp ilave edin ve unu karışıma yedirene kadar kısa bir süre karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elmaları kenarlardan birer cm boşluk kalacak şekilde yayın. Üzerine kek hamurunu dökün.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri çok hafif kızaracak şekilde pişirin. Pişirme işlemi yaklaşık 15 dakika sürecektir. Daha uzun pişirirseniz kekiniz kuruyup, rulo yaparken kırılabilir.
Pişen keki fırından alıp yarım dakika ilk sıcaklığı geçene kadar bekleyin. Tezgahın üzerine başka bir yağlı kağıt koyup keki üzerine ters çevirin. En üstteki yağlı kağıdı dikkatlice sıyırın. Keki diğer kağıtla birlikte dikkatlice rulo yapın. (Çok sıkı sarmayın kırılabilir.) Kekiniz ılınınca tekrar açıp kağıdı alın ve yeniden rulo yapıp soğutun.

NOT: Rulo Elmalı Kek Tüm keklerin kalori oranları 270 -290 (Kcal) arsında.