Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kadayıf dolması nasıl yapılır? Çıtır çıtır geleneksel lezzet! İşte kadayıf dolması tarifi ve malzemeleri…
Kadayıf dolması nasıl yapılır? Çıtır çıtır geleneksel lezzet! İşte kadayıf dolması tarifi ve malzemeleri…
Erzurum’un en meşhur tatlılarından biri olan kadayıf dolması çıtır çıtır bir tatlıdır. Şerbetli tatlı severler için harika bir seçenek olan kadayıf dolması için hazırladığımız tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte kadayıf dolması malzemeleri ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 10 Nisan 2019 - 19:19

Cevizli kadayıf dolması, adı söylendiğinde bile ağızları sulandırmaya yetiyor. Erzurum'un meşhur tatlısının lezzeti dilden dile yayılarak herkese ulaştı ve şimdi de sizin mutfağınıza giriyor. Hem kızartma hem de muhteşem şerbet tadını bir arada bulabileceğiniz kadayıf dolması aynı zamanda içindeki ceviz bambaşka bir lezzet yakalıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri ve tarifi…

KADAYIF DOLMASI MALZEMELERİ:

400 gr taze tel kadayıf
1 bardak dövülmüş ceviz
Üzerine bulamak için;
3 yumurta
½ bardak süt
½ paket vanilya
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Şerbeti için;
2 bardak şeker
2,5 bardak su
4 damla limon

Picture

KADAYIF DOLMASI TARİFİ

İlk olarak şerbeti hazırlama ile başlayın. Bir tencerenin içine şeker ve suyu koyup kaynatın. Daha sonra limon suyunu damlatıp birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuması için bir süre oda sıcaklığında bekledikten sonra dolaba kaldırın.

Daha sonra kadayıfı yapmaya başlayın ve ilk önce kadayıfı havalandırın. Bir avuç kadar alıp tezgaha serin. Bir kenarına cevizleri koyup sıkıca sarın. Tüm kadayıf bitene kadar bu işlemi yapın. Derin bir tencereye sıvı yağı koyup kızdırın. Daha sonra bir tabakta yumurta süt ve vanilyayı karıştırın ve kadayıfları bulayıp tencerede kızartın. Kızaran kadayıfları soğuk şerbetin içine atıp birkaç dakika bekletin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 09:02 - 11.04.2019