Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kahvaltı için lezzetli öneriler… İşte keyifli kahvaltılık tarifleri
Kahvaltı için lezzetli öneriler… İşte keyifli kahvaltılık tarifleri
Kahvaltı uzmanlar tarafından da kesinlikle atlanmaması gereken bir öğün olarak görülüyor. Kahvaltı masasında en lezzetli yiyeceklere dair tarifleri habeirmizde bulabilirsiniz. İşte kahvaltı için lezzetli yiyeceklerin tarifleri…
Gurme 11 Ağustos 2018 - 09:06

Kahvaltı günün en vazgeçilmez öğünleri arasında başı çekiyor. Kahvaltı tarifleri bu noktada birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Kahvaltılık tarifleri, malzemeleri ve hoş bir kahvaltı da yer alabilecek lezzetleri haberimizde bulabilirsiniz…

Acuka tarifi ve kalorisi: Kahvaltının vazgeçilmezi acuka

100 gramlık acukada yaklaşık 300 kalori bulunuyor. Ancak bir dilim ekmeğe ortalama 10 gram sürüldüğü düşünüldüğünde kalorisi düşük kalıyor. İşte tarifi…

Malzemeler;

2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4-5 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı susam

shutterstock_573048613


Acuka yapılışı;

Sıvı yağı tavaya alalım ve salçaları ilave ederek biraz kavuralım.
Diğer tüm malzemeleri de ekleyelim.
Tekrar kavuralım (salçanın kokusu gidene kadar) Kavurma aşamasını fazla tutmanıza gerek yok. Toplamda en fazla 7-8 dakika kavrulması yeterli.
Ölçüleri de damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Çok acı severseniz baharat miktarını artırabilir, az acılı olsun derseniz de baharat miktarını azaltabilirsiniz.

SADE POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 paket yaş/ kuru maya
yarım su bardağı kadar süt ya da yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2/3 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
2-3 su bardağı su

Üzeri için 1 adet yumurta

Pastane poğaçası gibi ev poğaçası tarifi Yumuşak poğaçalarla konuklarınızı etkilemeye hazır olun


SADE POAĞAÇA YAPILIŞI

Öncelikle mayanız kuru maya ise 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker ve tuz ilave ederek kuru mayanızı kabartın.

Eritmiş olduğunuz maya bardaktan taşmaya başlayınca yoğuracağınız kaba un ve tuzu homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra mayayı kabınıza ekleyin. Birbirlerine güzelce yedirebilmek için yavaş yavaş ve nazik bir şekilde karıştırın.

3'lü karışım hamur un karışımı bir hamur halini aldığında içerisine yavaş yavaş su ilave edin. Eklediğiniz suyun ılık olması daha yumuşak bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır.

Biraz karıştırdıktan sonra içine sütü de ilave edin. Hamurun tam olarak kıvam alması için en az 10 dk yoğurmanız gerekmektedir. Hamur kıvamını aldığında yağı da ekleyerek biraz daha yoğurun ki hamurun içindeki tüm hava gitsin.

Yoğurduğunuz hamuru kabarması için 40 dk ağzı kapalı bir şekilde ılık ortamda tutun. Hamuru açtığınızda maya kokusunun gitmesi için bir yoğurun.

Yağlanmış tepsinize küçük toplar halinde şekil vererek koyun. 1 yumurtanın sarısını yapmış olduğunuz topların üzerine çırparak sürün. İsterseniz susam ya da çörek otu da serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına tepsiyi atın ve üzeri kızarana kadar pişirin

 

SUCUKLU YUMURTA NASIL YAPILIR?

Tereyağlı Sarısı Bütün Sucuklu Yumurta Tarifi

Tereyağı sucukların rahatça yayılabileceği genişlikte bir tavaya konulur.

Yağ eriyince zarı soyulmuş ve kibrit çöpü kalınlığında yuvarlak doğranan sucuklar tava zeminine dizilir.

İki – üç dakika sonra sucukları ters çevrilip diğer taraf da pişirilir. Çok kurumamasına dikkat edilir. Yumurtalar aralıklı olarak sarıların bütünlüğü için tavaya yakın mesafeden sucukların üzerine kırılır.

Kekik ve istenirse bir miktar tuz serpiştirilir.

Tavanın ağzı kapatılarak yumurtaların beyazı pişip sarısı kayısı kıvamı olunca ateşten alınıp kahvaltılarda sıcak olarak yenir.

sucuklu-yumurta-tarifi-nasil-yapilir


Yağsız Tavada Sucuklu Yumurta Tarifi

Yapışmaz yüzeyli tava kızdırılır. Bütün veya yarım ince daireler şeklinde doğranan sucuklar yeterli genişlikteki tavaya yerleştirilir. İki taraflı ikişer dakika pişirilir.

Çukur bir kaba kırılan yumurtalar sucukların üzerine dökülür.

Aralıklı olarak yumurtalar ve sucuklar karıştırılır. Yumurtalar pişince ocaktan alınır ve soğutmadan yenilir.

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.