Kahvaltı günün en vazgeçilmez öğünleri arasında başı çekiyor. Kahvaltı tarifleri bu noktada birçok kişi tarafından merakla araştırılıyor. Kahvaltılık tarifleri, malzemeleri ve hoş bir kahvaltı da yer alabilecek lezzetleri haberimizde bulabilirsiniz... Acuka tarifi ve kalorisi: Kahvaltının vazgeçilmezi acuka
100 gramlık acukada yaklaşık 300 kalori bulunuyor. Ancak bir dilim ekmeğe ortalama 10 gram sürüldüğü düşünüldüğünde kalorisi düşük kalıyor. İşte tarifi… Malzemeler; 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 4-5 diş sarımsak (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı bayat ekmek içi 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı susam
shutterstock_573048613
Acuka yapılışı; Sıvı yağı tavaya alalım ve salçaları ilave ederek biraz kavuralım. Diğer tüm malzemeleri de ekleyelim. Tekrar kavuralım (salçanın kokusu gidene kadar) Kavurma aşamasını fazla tutmanıza gerek yok. Toplamda en fazla 7-8 dakika kavrulması yeterli. Ölçüleri de damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Çok acı severseniz baharat miktarını artırabilir, az acılı olsun derseniz de baharat miktarını azaltabilirsiniz. [old_news_related_template title="Krep Nasıl Yapılır? İşte her öğünde tüketilebilen leziz krep tarifi..." desc="Krep genellikle kahvaltı sofralarında tercih edilse de diğer öğünlerde de tercih edilebilen hamur işi bir besindir. Yapıldığı yöreye göre akıtma, cızlama ya da cızlak olarak da adlandırılan Krep Nasıl Yapılır? İşte sofraların sevilen yiyeceği kolay ve pratik leziz krep tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/iecrop/krepkapak_16_9_1522410989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/krep-nasil-yapilir-iste-her-ogunde-tuketilebilen-leziz-krep-tarifi/"]
SADE POĞAÇA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 1 paket yaş/ kuru maya yarım su bardağı kadar süt ya da yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 2/3 çay bardağı sıvı yağ Alabildiği kadar un 2-3 su bardağı su Üzeri için 1 adet yumurta
Pastane poğaçası gibi ev poğaçası tarifi Yumuşak poğaçalarla konuklarınızı etkilemeye hazır olun
SADE POAĞAÇA YAPILIŞI Öncelikle mayanız kuru maya ise 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı şeker ve tuz ilave ederek kuru mayanızı kabartın.
Eritmiş olduğunuz maya bardaktan taşmaya başlayınca yoğuracağınız kaba un ve tuzu homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra mayayı kabınıza ekleyin. Birbirlerine güzelce yedirebilmek için yavaş yavaş ve nazik bir şekilde karıştırın. 3’lü karışım hamur un karışımı bir hamur halini aldığında içerisine yavaş yavaş su ilave edin. Eklediğiniz suyun ılık olması daha yumuşak bir hamur elde etmenizi sağlayacaktır. Biraz karıştırdıktan sonra içine sütü de ilave edin. Hamurun tam olarak kıvam alması için en az 10 dk yoğurmanız gerekmektedir. Hamur kıvamını aldığında yağı da ekleyerek biraz daha yoğurun ki hamurun içindeki tüm hava gitsin. Yoğurduğunuz hamuru kabarması için 40 dk ağzı kapalı bir şekilde ılık ortamda tutun. Hamuru açtığınızda maya kokusunun gitmesi için bir yoğurun. Yağlanmış tepsinize küçük toplar halinde şekil vererek koyun. 1 yumurtanın sarısını yapmış olduğunuz topların üzerine çırparak sürün. İsterseniz susam ya da çörek otu da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına tepsiyi atın ve üzeri kızarana kadar pişirin [old_news_related_template title="Lezzetiyle büyüleyen pankek tarifi... Hem kolay hem lezzeti pankek nasıl yapılır?" desc="Türk mutfağında akıtma ve krep olarak bir benzeri yapılan ve kahvaltılarda sevilerek tüketilen pankek nedir ve nasıl yapılır? Özellikle kahvaltılarda tercih edilen pankek yumuşacık dokusu ve yan ürünlerle uyumuyla birçok kişinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İşte basit bir tarifle lezzetli pankek nasıl yapılır sorusunun cevabı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/pankek-yarifi_16_9_1533447463.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/lezzetiyle-buyuleyen-pankek-tarifi-hem-kolay-hem-lezzeti-pankek-nasil-yapilir/"]   SUCUKLU YUMURTA NASIL YAPILIR? Tereyağlı Sarısı Bütün Sucuklu Yumurta Tarifi Tereyağı sucukların rahatça yayılabileceği genişlikte bir tavaya konulur. Yağ eriyince zarı soyulmuş ve kibrit çöpü kalınlığında yuvarlak doğranan sucuklar tava zeminine dizilir. İki – üç dakika sonra sucukları ters çevrilip diğer taraf da pişirilir. Çok kurumamasına dikkat edilir. Yumurtalar aralıklı olarak sarıların bütünlüğü için tavaya yakın mesafeden sucukların üzerine kırılır. Kekik ve istenirse bir miktar tuz serpiştirilir. Tavanın ağzı kapatılarak yumurtaların beyazı pişip sarısı kayısı kıvamı olunca ateşten alınıp kahvaltılarda sıcak olarak yenir.
sucuklu-yumurta-tarifi-nasil-yapilir
Yağsız Tavada Sucuklu Yumurta Tarifi Yapışmaz yüzeyli tava kızdırılır. Bütün veya yarım ince daireler şeklinde doğranan sucuklar yeterli genişlikteki tavaya yerleştirilir. İki taraflı ikişer dakika pişirilir. Çukur bir kaba kırılan yumurtalar sucukların üzerine dökülür. Aralıklı olarak yumurtalar ve sucuklar karıştırılır. Yumurtalar pişince ocaktan alınır ve soğutmadan yenilir.