Hatay ve Antep yörelerinde sıkça yapılan muhammara kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek harika bir meze. Ceviz, salça ve baharatın muhteşem uyumuyla ev usulü muhammara tarifi ile yapacağınız mezeden bir daha vazgeçemeyeceksiniz. İşte muhammara tarifi ve kalorisi... MUHAMMARA TARİFİ Malzemeler; 5 tane kırmızı biber 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 diş sarımsak 4 tane etimek 1 su bardağı ceviz içi 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çay bardağı beyaz peynir veya kaşar loru Kırmızı pul biber Toz kırmızıbiber Yapılışı; Biberler közlenir ve ince kıyılıp etimekler, ceviz ve sarımsak ile rondoda çekilir. Daha sonra rondoya çırpma ucu takılır ve biberler, peynir, salçalar, baharatlar, yağ, limon suyu ve nar ekşisi eklenip hepsi karıştırılır. Daha sonra tadı kontrol edilip servis tabağına alınır. Bir porsiyon muhammara (yaklaşık 180 gram) 990 kcal'dir.