Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır? İşte konuklarınızın hayran kalacağı kakaolu çatlak kurabiye tarifi…
Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır? İşte konuklarınızın hayran kalacağı kakaolu çatlak kurabiye tarifi…
İşte tüm hanımlarının merakla araştırdığı kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır? sorusunun yanıtı. Hamuru, normal hamura göre biraz farklı olan çatlak kurabiye ile ilgili püf noktalar ve konuklarınızın hayran kalacağı en lezzetli kakaolu çatlak kurabiye tarifi...
Gurme 27 Şubat 2018 - 10:43

Kakaolu çatlak kurabiyelerin hamuru bildiğimiz kurabiye hamurundan biraz farklı. Normal kurabiye hamuruna göre biraz daha sulu olan kakaolu çatlak kurabiyelerin fırında yayılıp çatlamasını sağlayan şey de bu. İşte tüm misafirlerinizin tarifini isteyeceği kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır? sorusunun yanıtı…

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYENİN PÜF NOKTASI

Hamur, yoğururken elinizde mi parçalanıyor? Sakın telaşlanmayın çünkü olması gereken hamur kıvamı bu. Kesinlikle paniğe kapılıp un eklemeyin. Hamurunuz iyice dağılmaya başladığında top haline getirin ve streç film ile sararak dinlendirin. Böylece küçük toplar yapmanız ve pudra şekerine bulamanız kolaylaşacak.

Hamuru sıvı yağ ile yapmak yerine 4-5 yemek kaşığı tereyağı kullanabilirsiniz. Bu sayede daha toplu bir hamur ede edebilirsiniz.

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı un

2 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı toz şeker

1 çay kaşığının ucu ile tuz

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 kahve fincanı kakao

Kurabiyeleri bulamak için yarım su bardağı pudra şekeri

kakaolucatlakkurabiyeic

KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE YAPILIŞI

Pudra şekeri haricinde tüm malzemeyi yoğurma kabına alın, tüm malzeme iyice karışana kadar yoğurun.

Bir süre sonra hamur elinizde dağılmaya başlayacak ve yağını dışarıya atacak. Bu durumda sakın fazladan un eklemeyin.

Hamuru toplayıp streç filme sarın, altına bir tabak koyarak buzdolabında minimum 2 saat mümkünse 1 gece dinlendirin.

Pudra şekerini bir tabağa alın. Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz ufak parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın. 2-3 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.