Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kakaolu ıslak kek nasıl yapılır? İşte tatlı krizinize son verecek kakaolu ıslak kek tarifi!
Kakaolu ıslak kek nasıl yapılır? İşte tatlı krizinize son verecek kakaolu ıslak kek tarifi!
Beş çayları ve akşam yemeklerinin vazgeçilmezlerinden biri de kakaolu ıslak kekdir. Peki Kakaolu ıslak kek nasıl yapılır? Yemek sonrası gelen tatlı krizlerinizi bertaraf edecek en lezzetli kakaolu ıslak kek tarifini haberimizde bulabilirsiniz. İşte püf noktası ile birlikte pratik ve kolayca yapılan kakaolu ıslak kek tarifi...
Gurme 19 Şubat 2018 - 15:43

Kakaolu ıslak kek nasıl yapılır? mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerce hep merak edilmiştir. Siz de lezzetli bir kakaolu ıslak kek tarifi arıyorsanız hemen pratik bir şekilde hazırlayacağınız tarifimize göz atın. İşte tüm konuklarınızın yerken bayılacağı kolayca hazırlayabileceğiniz kakaolu ıslak kek tarifi

KAKAOLU ISLAK KEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı
tereyağı

Püf Noktası

Kekinizin daha iyi kabarması için; kabartma tozunu elenmiş un ile birlikte 1- 2 damla limon suyu ilavesi ile ekleyebilirsiniz.
Pişirme Önerisi

Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.

islakkekic

KAKAOLU ISLAK KEK NASIL YAPILIR?

Yumurtalar ve toz şekeri, derin bir karıştırma kabında bir mikser yardımıyla toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

Süt, ayçiçek yağı, kakao ve vanilyayı ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın.

Kalan kek harcına, elenmiş un ve kabartma tozunu ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız kek karışımını içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Pişen ve 5 dakika kadar içini çeken keki, fırından alın. Bir bıçak ucu ya da kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açın.

Hazırladığınız sıvı kek karışımını azar azar ekleyip, kendi ısısı ile içine çekmesi için bekleyin.

Sosunu tamamen çeken kakaolu ıslak keki, dilimledikten sonra servis edin. Bu ıslak kek lezzetini sevdiklerinizle de paylaşın.

ÖNERİMİZ

Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.