Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kalamar tava nasıl yapılır? Leziz kalamar tava tarifi ve kalori miktarı haberimizde
Kalamar tava nasıl yapılır? Leziz kalamar tava tarifi ve kalori miktarı haberimizde
Özellikle yaz akşamı sofralarının vazgeçilmezi kalamar tava nasıl yapılır? Yağ ve un kullanıldığı için biraz ağır olsa da çok sık olmamak kaydıyla tüketilmesinde hiç bir sorun olmayan kalamar tava tarifi, kalorisi ve püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz.
Gurme 23 Nisan 2018 - 15:46

Kalamar tava nasıl yapılır? Leziz kalamar tava tarifi ve kalori miktarı haberimizde. Özellikle balıkla birlikte tercih edildiğinde çok daha geniş bir deniz mahsulleri sofrası elde edebileceğiniz kalamar tava ve kalori miktarını haberimizde bulabilirsiniz.

Malzemeler:

Kalamar İçin

1 kilo temizlenmiş kalamar (mümkünse balıkçıdan alınmış)

1 şişe maden suyu

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı tuz

1 su bardağı un

Zeytinyağı (kızartmak için)

Tarator İçin

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi

3 diş rendelenmiş sarımsak

1 avuç ufalanmış bayat ekmek içi

Tuz

Dereotu ince kıyılmış (isteğe bağlı)

Kalamar Tava Yapılışı:

Saklama kabında maden suyu, toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ile bir karışım hazırlayın,
Temizlenmiş kalamarları ve bu karışımın içine koyun,
Buzdolabında bu karışımda en az bir gün bekletin,
Beklemiş kalamarları bu karışımdan çıkarıp süzgece alın,
Süzgecin içinde karıştırın ve 10 dakika bekletin,
Bir bardak un ile 1 çay kaşığı tuzu karıştırın ve kalamarları bu una bulayın,
Fazla unu silkelemek için kalamarları süzgece koyup sallayın,
Derin ama küçük bir tavaya bolca yağ koyun,
İyice kızmış yağda 2-3 dakika kızartın,
Ekmek kabuğu rengini alınca delikli bir kepçeyle alıp çıkartın.
Tarator Sos
Ekmek içini elinizle iyice kum gibi olana kadar ovalayın veya robotta iyice çekin,
Bütün malzemeleri koyu bir kıvama gelinceye kadar çatal ile iyice karıştırın.
Servis tabağına alın.
Püf Noktası:
Kalamar karışımın içinde ne kadar uzun beklerse o kadar yumuşak olur.

Kalamar iyice kızdırılmış 5-6 cm derinlikte yağda kısa süre 2-3 dakika kadar kızartılmalıdır.

Kalamar Tava 110 g’lık bir porsiyon yaklaşık 227 /kcal) kaloridir.

Kalamar tava, kalamarlar önce una bulanıp sonra yağda kızartılarak hazırlandığı için biraz ağır bir yemektir. Bu yüzden çok sık tüketilmemesine özen gösterilmelidir. Tüketileceği zaman 3-4 adet kadar tüketilmesi yeterlidir.