Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kalburabastı tatlısı tarifi: Kalburabastı tatlısı yapılışı ve malzemeleri… Şerbetli tatlı krizine kolay öneri!
Kalburabastı tatlısı tarifi: Kalburabastı tatlısı yapılışı ve malzemeleri… Şerbetli tatlı krizine kolay öneri!
Şerbetli tatlı sevenler için harika bir öneri olan kalburabastı tarifi, evde rahatlıkla yapabileceğiniz kolaylıkta. İster ev halkı için ister misafirleriniz için yapın herkesin bayılarak yiyeceği kalburabastı tatlısı kesinlikle doğru bir sunum tercihi olacaktır. Servis yaparken dondurma, kaymak ya da kremşanti ile kullanabilirsiniz. İşte enfes kalburabastı tatlısı için gerekli malzemeler ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 10 Nisan 2019 - 18:37

Misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz kalburabastı tatlısı şerbetli lezzetler arasında ilk akla gelenlerdendir. Kalburabastı tatlısı hem bayramlarda hem de akşam çaylarında sofranızı süsleyecek. İşte kalburabastı tatlısı malzemeleri ve tarifi…

KALBURABASTI TATLISI MALZEMELERİ:

½ bardak süt
½ bardak sıvı yağ
1 kaşık yoğurt
2 kaşık irmik
½ paket tereyağı
½ tatlı kaşığı karbonat
3.5 bardak un
Dövülmüş ceviz
Şerbeti için
3 bardak su
2.5 bardak şeker
3 damla limon suyu

KALBURABASTI TATLISI TARİFİ

Önce şerbeti hazırlama ile başlayın. Bunun için bir tencerenin içine şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için ise derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırın. Hamur haline gelen karışımdan bir tutam alıp elinizde şekil verin. Daha sonra kalbura koyduğunuz hamura elle bir çukur açıp içine dövülmüş ceviz koyun ve tekrar kapatın. Ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında pişirin. Soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 09:14 - 11.04.2019