Misafirlerinize gönül rahatlığı ile sunabileceğiniz kalburabastı tatlısı şerbetli lezzetler arasında ilk akla gelenlerdendir. Kalburabastı tatlısı hem bayramlarda hem de akşam çaylarında sofranızı süsleyecek. İşte kalburabastı tatlısı malzemeleri ve tarifi… KALBURABASTI TATLISI MALZEMELERİ: ½ bardak süt ½ bardak sıvı yağ 1 kaşık yoğurt 2 kaşık irmik ½ paket tereyağı ½ tatlı kaşığı karbonat 3.5 bardak un Dövülmüş ceviz Şerbeti için 3 bardak su 2.5 bardak şeker 3 damla limon suyu KALBURABASTI TATLISI TARİFİ Önce şerbeti hazırlama ile başlayın. Bunun için bir tencerenin içine şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra içine limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için ise derin bir kabın içinde oda sıcaklığındaki tereyağını ve diğer malzemeleri karıştırın. Hamur haline gelen karışımdan bir tutam alıp elinizde şekil verin. Daha sonra kalbura koyduğunuz hamura elle bir çukur açıp içine dövülmüş ceviz koyun ve tekrar kapatın. Ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında pişirin. Soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Bademli keşkül tarifi: Keşkül nasıl yapılır? " desc="Sütlü tatlıların en sevilenlerinden biri olan bademli keşkül hem hafif hem de lezzetli bir tariftir. Bademli keşkül tatlısının yapılı oldukça kolay ve kalorisi düşük olması sebebiyle herkes tarafından sevilir. İşte bademli keşkül tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/03/iecrop/muhallebi-shutterstock-1_16_9_1554314354.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/bademli-keskul-nasil-yapilir-iste-keskul-tarifinin-puf-noktalari-szcu9/"]