Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kandil simidi tarifi: Günün anlamına özel, ağızda dağılan kandil simidi tarifi ve kalorisi…
Kandil simidi tarifi: Günün anlamına özel, ağızda dağılan kandil simidi tarifi ve kalorisi…
Gelenekselleşmiş bir lezzetimiz olan kandil simidi, kandil günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden oluyor. Kandillerin geleneksel lezzeti olan kandil simitleri her kandil benzersiz bir ziyafet sunuyor. Hem mübarek günlerin bir parçası haline gelen hem de ağızda dağılan tadıyla büyüleyen kandil simidi tarifi haberimizde...
Gurme 19 Kasım 2018 - 09:24

Kandillerin geleneksel lezzeti kandil simidi birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor.  Kandillere ayrı bir anlam katan kandil simidi evde de kolayca hazırlanabiliyor. Hem mübarek günlerin bir parçası haline gelen hem de ağızda dağılan tadıyla büyüleyen kandil simidi tarifi ve kalorisi…

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ VE KALORİSİ

100 gram tereyağı veya margarin,
1 yumurta sarısı,
1 yumurta akı (hafifçe köpürene kadar çırpılmış)
Yarım su bardağı yoğurt,
3 çay kaşığı kabartma tozu,
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz seker,
2,5 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı mahlep,
Çeyrek su bardağı susam,
Çeyrek su bardağı çörek otu

Ağızda dağılan kandil simidi tarifi: İşte evde pastane usulü kandil simidi yapılışı…

Ortalama boyutta bir adet kandil simidi 80 kalori içeriyor. Kandil simidi tarifi ise şu şekilde;

Kandil simidi yapımı:

Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın.

Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun.

Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayalın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın.

Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin.

Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Son güncelleme: 11:33 - 19.11.2018