Kandil günü sebebiyle kandil simitleri fırınların tezgahlarındaki yerini aldı. Hem mübarek günlerin bir parçası haline gelen hem de ağızda dağılan tadıyla büyüleyen kandil simidi tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor. İşte lezzetli kandil simidi tarifi… KANDİL SİMİDİ TARİFİ Gerekli malzemeler: 100 gram tereyağı veya margarin, 1 yumurta sarısı, 1 yumurta akı (hafifçe köpürene kadar çırpılmış) Yarım su bardağı yoğurt, 3 çay kaşığı kabartma tozu, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz seker, 2,5 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı mahlep, Çeyrek su bardağı susam, Çeyrek su bardağı çörek otu. Kandil simidi yapımı: Susamı ve çörek otunu ayrı ayrı düz tabaklara koyup yayın. Unu, mahlep ve kabartma tozunu derin bir kabın içerisine koyup karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumuşak margarini bir kaba koyup tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri yağın olduğu kaba ekleyip karıştırın. Un mahlep ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyip yoğurun. Karışım kulak memesinden biraz daha sert bir hale gelince ceviz büyüklüğünde bezeler kopartarak elinizle yuvarlayalın. Kurşun kalemden biraz daha kalın olacak biçimde uzun hamurlar yapın. Hazırladığınız bu ince uzun hamurların iki ucunu birleştirerek halka yapın. Uçlarını birleştirdiğiniz kandil simitlerinin iki tarafını da ilk önce yumurta akına, ardından susam ve/veya çörek otuna batırın ve margarinle yağladıktan sonra un serpip silkelediğiniz tepsiye dizin. Hazırladığımız kandil simitlerini önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 ile 17 dakika civarında kızarana kadar pişirin. Kandil simitlerinin dağılmamasını sağlamak için; tepsiyi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. KANDİL SİMİDİ MAHLEPSİZ TARİFİ Malzemeler: 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı yoğurt 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1. 5 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 125 gram margarin Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 çay kaşığı kabartma tozu 3 su bardağı un Üzeri için; 1 yumurta beyazı Susam Çörek otu KANDİL SİMİDİ MAHLEPSİZ YAPILIŞI Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir. Kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile kesilir ardından yumurta beyazına ve susama bulanır 180 derece de 20 dakika pişirilir.