Geleneksel sütlü tatlılarımızdan biri olan kazandibi nasıl yapılır? Kazandibi kaç kaloridir? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte yemek sonrası keyifle yiyebileceğiniz kazandibi tarifi ve yapımındaki püf noktalar... KAZANDİBİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 7 su bardağı süt 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu 4 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası 1.5 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı pudra şekeri 2 çay kaşığı tarçın KAZANDİBİ NASIL YAPILIR? Süt, pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Ocağa aldığınız kazandibi karışımını, kısık ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Son olarak tereyağı ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Ocaktan aldığınız tatlıyı ılıklaştırmak ve pürüzsüz hale getirmek için blender kullanın. Yakma işlemi için tepsiyi ocağa alın. Bir kepçe muhallebi, pudra şekeri ve tarçını tepsinin üzerinde karıştırdıktan sonra her tarafına eşit miktarda yayın. Tepsiyi ocak üzerinde yavaş yavaş yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini spatula ile düzleştirin. Buzdolabında soğuttuktan sonra çıkardığınız tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın. Uç kısmını ıslattığınız spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. KAZANDİBİ KAÇ (KCAL) KALORİDİR? Kazandibinin 150 gramlık bir dilimi aşağı yukarı 201 kcal içerir. Sütlü tatlılar dikkatli tüketildiğinde zayıflama diyetlerinde kullanılabilir. Ancak o gün içindeki öğünlerden 1 bardak süt ve 2 porsiyon meyve azaltılmalı.