Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kek nasıl yapılır? Portakallı, havuçlu, sade ve tahinli kek tarifleri haberimizde…
Kek nasıl yapılır? Portakallı, havuçlu, sade ve tahinli kek tarifleri haberimizde…
Özellikle çay sofraları olmak üzere farklı öğün ve kahve aralarında en çok tükettiğimiz tatlı ürünlerden biridir kek. Konuklarınızı hayran bırakacak pek çok farklı kek tarifini haberimizde bulabilirsiniz. İşte sade kek, portakallı kek, havuçlu kek ve tahinli kek tarifleri...
Gurme 26 Mart 2018 - 14:39

Kek yapımı ve kek tarifi başta ev hanımları olmak üzere mutfakte vakit geçiren herkesin ilgisini çeken bir konudur. Haberimizin içeriğinde ise sade kek, havuçlu kek tahinli kek ve portakallı kek yapılışını ve tariflerini bulabilirsiniz. İşte tarifler…

SADE KEK TARİFİ

Sade kek malzemeleri

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
½ su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

SADE KEK NASIL YAPILIR?

Yumurtaları ve toz şekeri mikser yardımıyla krema haline getirene kadar çırpın. Süt ve zeytin yağını ekledikten sonra çırpmaya devam edin.

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Malzemeleri karıştırmaya devam edin. Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerine dilerseniz reçel vişne reçeli dökerek servis edin. Afiyet olsun.

TAHİNLİ KEK TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER

Tahinli kek, çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden olacak. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli olan bu nefis tahinli kek tarifi'ni, mutlaka deneyin.

3 adet yumurta,
1 buçuk su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
Yarım su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağından biraz eksik tahin,
1 paket vanilya (5 gram),
1 paket kabartma tozu (10 gram),
1 çay bardağı ceviz içi,
Un.

TAHİNLİ KEK NASIL YAPILIR?

Tahinli kek harcı için gerekli olan yumurta ile toz şeker, derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile çırpılır.
Üzerine sıvı yağ, süt, tahin ve ceviz içi ilave edilip karıştırılır.
Elde edilen karışıma, vanilya, kabartma tozu ve akıcı kıvamda bir kek hamuru elde edinceye kadar un ilave edilip karıştırılır.

Hazırlanan tahinli kek harcı, yağlanmış kalıp içerisine boşaltılır (ben yuvarlak kalıpta pişirdim).
Önceden ısıtılmış 180° fırında 30 dakika kadar pişirilir.
Kürdan kontrolü yapılarak pişirilen kek fırından alınır.
Oda ısısında soğuduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Malzemeleri karıştırmaya devam edin. Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerine dilerseniz reçel vişne reçeli dökerek servis edin.

PORTAKALLI KEK TARİFİ

GEREKLİ MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi (beyazını çok almadan rendelemeniz yeterli)
1 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 çay bardağı süt
isteğe göre 2 yemek kaşığı kako

PORTAKALLI KEK YAPILIŞI

Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, bembeyaz olup (şeker tamamen eriyene kadar) ve yumurta kabarana kadar kadar çırpın.
Süt ve sıvı yağı ekleyerek düşük devirde çırpmaya devam edin.
Kakao, portakal suyu, portakal kabuğu ve unu ekleyerek pürüzsüz ve akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
En son vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek 1 dakika daha karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın ve hamuru kek kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin.
Pişip pişmediğini kürdan yada bıçak yardımı ile anlayabilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa 5 dakika daha pişirin ve tekrar kontrol edin).
Dağılmaması için kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve portakal reçeli ile süsleyerek servis yapın.

HAVUÇLU KEK NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER:

3 adet yumurta
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
2,5 – 3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ

Süslemek için:

Turuncu ve yeşil şeker hamuru

Yapılışı:

Havucu soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırasıyla vanilin, sıvıyağ, yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin, pürüssüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Karışım kıvama gelince havuç ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devem edin.
180 derece öncede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından almadan önce kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
Kürdan kuru çıkarsa keki fırından alın ve soğumaya bırakın.
Turuncu şeker hamurununda kesme şekerden biraz büyük parçalar kopartarak minik havuçlar yapın.
Yeşil şeker hamurundan minik yapraklar yaparak varsa gliserin yada su yardımı ile iki parçayı birleştirin.
Soğuttuğunuz ve dilimlediğiniz her kek parçasın bir adet şeker hamurundan havuç koyarak servis yapın.

Son güncelleme: 14:42 - 26.03.2018