Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden adını alan kemalpaşa tatlısı aslında taze peynir ilavesiyle üretilerek müşterilere sunuluyor. Kemalpaşa tatlısının tarifiyle evde de kemalpaşa kolayca yapılabiliyor. İşte kemalpaşa tatlısı ve kalorisi... KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ Kemalpaşa tatlısı bir porsiyonunda yaklaşık 475 kalori içeriyor. İşte kemalpaşa tatlısı için gereken malzemeler ve yapılışı... Malzemeler; 2 adet yumurta 300 gram tuzsuz beyaz peynir 8 yemek kaşığı un 8 yemek kaşığı irmik 1 paket kabartma tozu Şerbeti için; 3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu kemalpasa-tatlisi-nasil-yapilir Yapılışı; Kemalpaşa tatlısının hamurunu hazırlamak için; derin bir karıştırma kabında tuzsuz beyaz peyniri rendeleyin. Yumurtaları katıp, rendelenmiş tuzsuz beyaz peynirle birlikte krema halini alana kadar elinizle karıştırın. İrmik, elenmiş un ve kabartma tozu kattığınız hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Yumuşak bir kıvamda olan yağsız hamuru cevizden biraz daha küçük olacak şekilde parçalara ayırın. Elinizle yuvarladığınız hamurları, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kemalpaşa tatlılarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Şerbetinin yapılışı; Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri tencereye alın. Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet içinde şişmesi ve yumuşaması için ters yüz ederek 10 dakika daha pişirdiğiniz tatlıları dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.