Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kemalpaşa tatlısı tarifi: Hem kolay hem lezzetli kemalpaşa tatlısı kaç kalori? İşte tarifi…
Kemalpaşa tatlısı tarifi: Hem kolay hem lezzetli kemalpaşa tatlısı kaç kalori? İşte tarifi…
Geleneksel lezzetlerimizden biri haline gelen ve birçok lokantanın menüsünü süsleyen kemalpaşa tatlısı evde de kolayca hazırlanabiliyor. Ek yiyeceklerle de güzel uyum sağlayan kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır ve kalorisi ne kadardır? İşte kemal paşa tatlısının tarifi ve kalorisi...
Gurme 20 Nisan 2018 - 13:39

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinden adını alan kemalpaşa tatlısı aslında taze peynir ilavesiyle üretilerek müşterilere sunuluyor. Kemalpaşa tatlısının tarifiyle evde de kemalpaşa kolayca yapılabiliyor. İşte kemalpaşa tatlısı ve kalorisi…

KEMALPAŞA TATLISI TARİFİ VE KALORİSİ

Kemalpaşa tatlısı bir porsiyonunda yaklaşık 475 kalori içeriyor. İşte kemalpaşa tatlısı için gereken malzemeler ve yapılışı…

Malzemeler;
2 adet yumurta
300 gram tuzsuz beyaz peynir
8 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

kemalpasa-tatlisi-nasil-yapilir

Yapılışı;
Kemalpaşa tatlısının hamurunu hazırlamak için; derin bir karıştırma kabında tuzsuz beyaz peyniri rendeleyin. Yumurtaları katıp, rendelenmiş tuzsuz beyaz peynirle birlikte krema halini alana kadar elinizle karıştırın. İrmik, elenmiş un ve kabartma tozu kattığınız hamuru kıvam alana kadar yoğurun. Yumuşak bir kıvamda olan yağsız hamuru cevizden biraz daha küçük olacak şekilde parçalara ayırın. Elinizle yuvarladığınız hamurları, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kemalpaşa tatlılarını, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Şerbetinin yapılışı;
Tatlının şerbeti için; su ve toz şekeri tencereye alın. Toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet içinde şişmesi ve yumuşaması için ters yüz ederek 10 dakika daha pişirdiğiniz tatlıları dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.