Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kısır nasıl yapılır? En güzel ve pratik kısır tarifi İşte konuklarınızı mest edecek harika kısır tarifi…
Kısır nasıl yapılır? En güzel ve pratik kısır tarifi İşte konuklarınızı mest edecek harika kısır tarifi…
Başta hanımların vazgeçemediği yemeklerin başında kısır gelir. Özellikle kadınların toplandığı ve günlük sohbetlerini yaptıkları yerlerde bir vazgeçilmezdir kısır. Peki kısır nasıl yapılır? Konuklarınızın lezzetini her yerde konuşacakları güzel ve pratik bir kısır hazırlamak mümkün mü? İşte yanıtı...
Gurme 16 Şubat 2018 - 14:29

Beş çaylarının ve ev toplanmalarının vazgeçilmezi kısır nasıl yapıır? En kolay ve pratik kısır tariflerini haberimizde bulabilirsiniz. İşte Türk sofralarının vazgeçilmezi kısırın en güzel en pratik tarifi…

Komşu buluşmalarının vazgeçilmezi kısırın en pratik ve güzel hali için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz.

kisiric

KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

2 su bardağı ince kısırlık bulgur (Bulgur iyi seçilmeli)
Islatmak için sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
Maydanoz
1 su bardağı sıvı yağ
Nar ekşisi
Pul biber, karabiber, tuz, istenirse nane
2 adet domates

KISIRIN HAZIRLANIŞI

Kısırlık bulguru bir leğene bırakın ve üzerine sıcak su döküp ıslatın. Salçasını ve baharatını uygun bir şekilde ekleyiniz. Maydanoz ve domatesi gerekli miktarda doğrayıp ekleyin. Dilerseniz biraz soğan ve sarımsak ekleyebilirsiniz. Daha sonra ise yağını uygun şekilde atınız. Hepsi bu kadar. Afiyetler olsun.

Son güncelleme: 14:30 - 16.02.2018