Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kıymalı güllaç böreği tarifi: Kıymalı güllaç böreği nasıl yapılır?
Kıymalı güllaç böreği tarifi: Kıymalı güllaç böreği nasıl yapılır?
Güllaç deyince aklınıza sadece üzerinde mis gibi narlar ola sütlü bir tatlı geliyorsa vereceğimiz kıymalı güllaç böreği tarifi ile tüm bilinenleri unutacaksınız. İşte kıymalı güllaç böreği malzemeleri ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 29 Nisan 2019 - 19:36

Ramazanın yaklaşmasıyla güllaçlarda marketlerde raflardaki yerini aldı. Sizin de güllaç deyince aklınıza harika bir tatlı geliyorsa artık bunu değiştirmenin zamanı geldi. Misafirleriniz için hazırlayacağınız kıymalı güllaç böreği ile tüm bilinenleri değiştirecek ve bir efsane yaratacaksınız. Kıymalı güllaç böreği tadına doyum olmayan bir yemek olacak. Böylelikle güllaç da sofralarınıza sadece tatlı olarak değil şahane bir lezzet olarak konuk olacak. İşte kıymalı güllaç böreği tarifi…

KIYMALI GÜLLAÇ BÖREĞİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

7 yaprak güllaç
2 bardak süt
1 bardak yoğurt
½ bardak sıvı yağ
3 yumurta
250 gr dil peyniri
350 gr kıyma
2 kuru soğan
Sıvı yağ
Kimyon
Karabiber
Tuz

KIYMALI GÜLLAÇ BÖREĞİNİN YAPILIŞI 

Öncelikle soğanları bir tavada 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. İyice kavurun ve en son baharatları ekleyin. Biraz karıştırıp ocaktan alın.

Başka bir derin kasenin içinde sütü, yoğurdu, yumurtayı ve sıvı yağı çırpın. Bu esnada tuz ve karabiberde ekleyin.

Güllaç yapraklarını kırın ve karışıma batırıp fırın tepsisine dizin. Yarısında üzerine dil peyniri ve kıyma harcını döküp yayın. Üzerine tekrar yaprakları koymaya devam edin.

Kalan sosu tepsiye dökün. 200 derecede 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.

Son güncelleme: 19:37 - 29.04.2019