Dolma sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Biber dolması, kabak dolması, patlıcan dolması… Eminiz ki çeşitli dolmalar ile harika sofralar kurmuşsunuzdur. Ancak henüz kıymalı patates dolması denemediyseniz çok şey kaybetmişsinizdir. İşte efsane bir lezzet kıymalı patates dolması… KIYMALI PATATES DOLMASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER 7 tane patates Sıvı yağ 1 soğan 250 gr kıyma 1 kapya biberi 3 sivri biber 2 diş sarımsak 2 domates Tuz 2 kaşık domates salçası 2 bardak su KIYMALI PATATES DOLMASI TARİFİ Öncelikle patatesleri soyup tatlı kaşığı yardımı ile içlerini oyun. Daha sonra kızgın yağda hafifi kızartın. Fazla yumuşamamasına dikkat edin. Kıyma harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanları hafif kavurun ve üzerine kıymayı ekleyin. Biberleri de ufak ufak doğrayıp kavrulan kıymanın üzerine ekleyin. Daha sonra sarımsakları rendeleyin, domatesleri soyup doğrayın ve onu da ilave edin. En son tuzunu ekleyip pişirin. Yaklaşık 5 dakika sonra ocaktan alın. Patateslerin içine kıyma harcınızı doldurup fırın tepsisine düzün. Başka bir kabın içinde salça ve tuzu su ile sos haline getirip patateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında yarım saate yakın pişirin.Sıcak servis edin. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Lor dolması nasıl yapılır? İşte püf noktaları..." desc="Erzurum yöresine ait lor dolması, sofrasında değişik tatlara yer vermek isteyenler için harika bir seçenek. Daha önce eğer lor dolması yemediyseniz hemen tarifimize göz atın. İşte lor dolması malzemeleri ve tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/12/iecrop/lor-dolmasi-aa_16_9_1555081438.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/lor-dolmasi-tarifi-lor-dolmasi-nasil-yapilir-iste-puf-noktalari-szcu9/"]