Kızarmış dondurma Çin mutfağına özgü bir tatlıdır. Alışılmış lezzetlerin dışına çıkmak istiyorsanız haberimizde yer alan kızarmış dondurma tarifini evinizde uygulayabilirsiniz. KIZARMIŞ DONDURMA İÇİN GEREKEN MALZEMELER: 1 Su Bardağı Kırık Fındık İçi 1 Yemek Kaşığı Galeta Unu 2 Adet Yumurta Akı 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi 1 Yemek Kaşığı Esmer Şeker 1/2 Çay Kaşığı Tarçın 1 Su Bardağı Mısır Gevreği 1 kg Kesme Dondurma Kızartmak için: 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı KIZARMIŞ DONDURMA TARİFİ Oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz kesme dondurmayı eşit parçalara ayırın. Ayırdığınız her bir parçayı avucunuzun içerisinde yuvarlayarak şekil verin ve Hindistan cevizine bulayıp bir tabağa alın. Her parça için aynı işlemi yaptıktan sonra tabağınızın üzerini streç filmle sarın ve buzluğa beklemeye alın. Bir karıştırma kabına fındık içi, galeta unu, esmer şeker, mısır gevreği ve tarçını da ekleyip küçük parçalar elde edene kadar blender yardımıyla karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını çırpın. İyice donmuş olan buzluktaki dondurmaları önce yumurta aklarına ardından mısır gevrekli karışıma bulayın. Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağını ekleyin, yağ iyice kızdıktan sonra dondurmalarınızı kızartma yağına ekleyin ve maksimum 20 saniye gibi bir süre kızgın yağda kızartın. Çıtır çıtır dondurmalarınız servise hazır, afiyet olsun!