Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kızarmış mantar tarifi: Kızarmış mantar nasıl yapılır?
Kızarmış mantar tarifi: Kızarmış mantar nasıl yapılır?
Mantarın her haline bayılıyorsanız kızarmış mantar da tam size göre bir tarif olacak. Kolay bir aperatif olan kızarmış mantar kısa sürede enfes bir lezzet sunmanızı sağlayacak. İşte kızarmış mantar malzemeleri ve tarifi…
Sozcu.com.tr
Gurme 26 Nisan 2019 - 17:38

Mantar sote, fırında mantar, mantar çorbası… Tüm bu mantar yemeklerini daha önce defalarca yemiş ve bayılmışsanız sizin için harika bir alternatif daha sunuyoruz. Kızarmış mantar tarifi pratik, lezzetli ve gerçekten doyurucu bir lezzet. Yemek öncesi aperatifi ya da kokteyl menüsünün yıldızı… Günün hangi zamanında yerseniz yiyin iyi bir lezzet tatmak istiyorsanız kızarmış mantar tam size göre. İşte kızarmış mantar malzemeleri ve tarifi…

KIZARMIŞ MANTAR MALZEMELERİ 

½ kg mantar
2 yumurta
2 bardak galeta unu
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

KIZARMIŞ MANTAR NASIL YAPILIR?

Bir kabın içinde yumurtaları, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Başka bir kabın içine de galeta ununu koyun. Mantarları bol su ile yıkadıktan sonra 15 dakika sirkeli suyun içinde bekletin. Daha sonra mantarları tek tek önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak bir tabağa dizin. 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda kızartın. Acı sos ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Son güncelleme: 17:40 - 26.04.2019