Anne köftesi olarak da bilinen klasik kızarmış köfteyi mutfaklarınıza getirmenin tam zamanı. Sevdikleriniz için yapabileceğiniz birçok köfte tarifi olsa da en beğenileni tabi ki yağda kızarmış mis gibi kokan bol maydanozlu klasik köftedir. Her yaştan kişinin bayılarak yediği köfteyi sofralarınıza getirmeniz için gerekli malzemeleri ve en pratik tarifi sizin için hazırladık. İşte ayrıntılar… Köfte tarifi için malzemeler - 1 tane soğan - 1 ekmek içi - ½ demet maydanoz - ½ gr dana kıyma - 1 tane yumurta - ½ kaşık zeytinyağı - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı karabiber - Tuz Köfte tarifi Öncelikle soğanları mutfak robotundan geçirerek iyice doğrayın. Rende de yapabilirsiniz. Ardından maydanozları ince ince kıyın. Ekmek içini de robottan geçirerek inceltin. Daha sonra geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri birleştirip iyice yoğurun. Ardından parçalar halinde kopararak şekillendirin. Şekillendirirken elinizi hafif ıslatırsanız harç elinize yapışmaz. Kızartma tavasına çok az ayçiçeği yapı koyup kızdırın. Köfteleri arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Kavurma tarifi: Püf noktaları neler? Kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi..." desc="Tüm İslam âleminin heyecanla beklediği Kurban Bayramı’nın gelmesi ile kavurma tarifi internette en çok aranan yemek tarifleri arasına girdi. En güzel kavurma tarifini yaparak bayramda sevdiklerine muhteşem bir lezzet yaşatmak isteyenler buyurun ekran başına. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz kavurma tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/12/iecrop/shutterstock_1156157224_16_9_1565597887.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/kavurma-yapilisinin-puf-noktalari-kavurma-nasil-yapilir-iste-tarifi-szcu9/"]