Ünlü İtalyan yemeği pizza bu sefer hamsiyle yapıldı. Düzce’de yıllardır pizza işletmesi bulunan Harun Kılıç, pizzayı farklı lezzetler ile buluşturmaya devam ediyor. Daha önce çeşitli tatları pizza ile buluşturan Kılıç, denizden adeta fışkıran hamsi ile pizza yapmaya karar verdi. Kılıç, hamurunu açıp sosunu sürmesinin ardından özenle hazırladığı hamsileri tepsiye sererek pişirdi. Hamsili pizzayı yapmasının ardından arkadaşları ile birlikte yiyen Harun Kılıç, görselini çektiği hamsili pizzayı sosyal medyaya yükledi. Akşam saatlerinde paylaşım yapmasının ardından Kılıç’ın işletmesi sabah saatlerinde hamsili pizza isteyenlerle doldu taştı. “KENDİMCE YAPTIM"  Tuttuğu takım olan Trabzonspor’un rakipleri ile puan farkını açması sonrasında kutlama yapmak amacı ile hamsili pizza yapma fikrini hayata geçiren 40 yıllık pizza ustası Harun Kılıç, “Karadeniz kökenliyim ben. Giresunlu olduğum için hamsiye sempatimiz daha çok oluyor. Birde 30 senedir Trabzonspor'umuz şampiyon olamıyordu. Uzun zamandır lider olduğumuz için bunu kutlayalım dedik. 40 yıldır pizza ustası olarak çalışıyorum. Kendimce hamsili pizza yapayım dedim. Menümüzde böyle bir şey yoktu. Kendi aramızda bunu bir deneyelim dedik. Gayet de güzel oldu. Arkadaşlar sosyal medyadan görmüşler. Beğenmişler, geldiler kendilerine ikram ettim şu anda yiyorlar. Güzel bir tat oldu. Herkese tavsiye ederim. Çok yoğun bir talep var ama işin içinden nasıl çıkacağım şu anda onu düşünüyorum. Fiyat belirlemesi henüz yapmadık ama en kolay iş fiyat belirlemek. Talebe göre bunu menüye koyup satışını da yapacağım” ifadelerini kullandı. “ISRARLA İSTEDİM"  Sosyal medyada hamsili pizzayı görmesinin ardından Harun Kılıç’ı arayarak kendisinin de bu lezzeti tatmak istediğini belirten Rasim Uçar, pizzayı tatmasının ardından çok beğendiğini belirterek, “Sosyal medyada Harun abinin hamsili pizzasını gördüm. Hamsili pizza yapmış çok hoşuma gitti. Bende ısrar ile telefon açtım yapabilir misin dedim. Yaparım dedi ve beni çağırdı. Ellerine sağlık çok güzeldi yedim. Uzun zamandan beri ekmek ile hamsiyi bir arada yememiştim. Çok memnun oldum ellerine sağlık teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. “HAMSİYE KARŞI AYRI BİR SEVGİMİZ VAR"  Hamsiyi sevdiği diğer yemek çeşitleri ile birleştirilince daha lezzetli olduğunu düşünen Rasim Uçar, “Biz Karadenizli olduğumuz için hamsiyi zaten çok severiz. Hamsiye karşı ayrı bir sevgimiz var. Hele hele sevdiğimiz şeylerle hamsi buluşunca o zaman daha bir başka oluyor. Harun ağabeyin ellerine sağlık çok güzeldi lezzetliydi. Arkadaşlarıma mutlaka önereceğim. Fotoğraflarını çektim. Arkadaşlarımızın da olduğu gruplara attık. Herkes de böyle bir yerde hamsili pizza yapıldığını söyleyeceğiz. Mutlaka bilgilendireceğiz” dedi. İHA [old_news_related_template title="2002 metre uzunluğundaki mangalda 15 ton hamsi pişirdiler" desc="Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 2002 yılında 2002 metrelik en uzun mangal ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren hamsi festivalinin 14'üncüsü, yine aynı uzunluktaki mangalda 15 ton hamsinin dağıtılıp pişirilmesiyle yapıldı. Uzun kuyrukların oluştuğu festivalde vatandaşlar, hamsileri pişirerek yedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/21/iecrop/hamsi-dha31_19183945_16_9_1637526359.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/2002-metre-uzunlugundaki-mangalda-15-ton-hamsi-pisirdiler-6782533/"]