Kırşehir’in yöresel lezzetlerinden biri olan Köme çorbası tarifi sofralarınıza bambaşka bir lezzet katacak. Misafirleriniz için hazırladığınız muhteşem menüde dikkat çekecek kadar farklı bir lezzet olan Köme çorbası içindeki malzemeler ile oldukça da sağlıklı bir çorba. İşte tadı damağınızda kalacak kadar leziz Köme çorbası malzemeleri ve tarifi… KÖME ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER  4 kaşık süzme yoğurt 2 kaşık zeytinyağı 1 yumurta 2 kaşık un 5 bardak su Yarım bardak nohut (haşlanmış) Yarım bardak buğday (haşlanmış) Yarım bardak yeşil mercimek (haşlanmış) 1 patates 1 yeşil biber 1 domates 1 patlıcan Tuz Tereyağı Nane KÖME ÇORBASI TARİFİ Öncelikle bir gece önce nohudu, yeşil mercimeği ve buğdayı haşlayın. Bir kâsenin içinde yoğurt, yumurta, un ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hiç topak kalmayacak hale gelmesi için çırpma teli kullanabilirsiniz. Daha sonra bu karışımı tencereye alıp üzerine suyunu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda beklettikten sonra biber, domates ve patateslerle birlikte küp küp doğrayın. Tenceredeki suyun içine önce buğdayı mercimeği ve nohudu ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra sebzeleri ekleyin. 20-25 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Servis etmeden önce tereyağı ve naneyi kızdırın. Çorbaların üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun. [old_news_related_template title="Yüksük çorbası nasıl yapılır?" desc="Mutfağımızın geleneksel lezzetlerinden biri olan yüksük çorbası tarifi çok besleyici ve pratik bir çorbadır. İçinde bulunan malzemelerden dolayı oldukça da doyurucu olan yüksük çorbası bazı yörelerde mantı çorbası olarak da bilinir. İşte yüksük çorbası malzemeleri ve pratik tarifi…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/10/iecrop/yuksuk-corbasi-shutterstock_16_9_1557505492.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/yuksuk-corbasi-tarifi-yuksuk-corbasi-nasil-yapilir-szcu9/"]