Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Krem Karamel nasıl yapılır? İşte krem karamel tarifi ve kalori miktarı!
Krem Karamel nasıl yapılır? İşte krem karamel tarifi ve kalori miktarı!
Krem karamel nasıl yapılır? sorusunu soran tüm tatlı severleri haberimizde davet ediyoruz. Krem karamel, süt, yumurta, şekerden yapılan bir tatlı olduğundan şeker içeriği oldukça yüksektir. Bu bakımdan diyabetlilere önerilmez. Ancak şeker rahatsızlığı olmayanlar krem karamel tarifimizle kendilerine küçük bir tatlı ziyafeti çekebilirler. İşte krem karamelin yapılışı ve kalori miktarı..
Gurme 11 Mayıs 2018 - 15:09

Ağzınıza layık ve yapımı kolay bir krem karamel nasıl yapılır? İşte kalori miktarı ve ipuçlarıyla krem karamel tarifi ve kalori miktarı!

Krem Karamel için Gerekli Malzemeler

– 8 adet yumurta (oda sıcaklığında)

– ½ su bardağı toz şeker

– 1 lt süt

– 1 paket vanilya

– 8 adet krem karamel kabı (veya 20 cm çapında fırında dayanıklı derin cam kase)

KARAMEL İÇİN

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

– Karameli yapmak için; 1 su bardağı toz şekeri ve suyu büyük bir çelik cezveye (dibi kalın olmalı) koyup kısık ateşte, arada sırada karıştırarak şeker eriyinceye kadar pişirin. Şeker tamamen eriyince sulanır ve hemen rengi sararıp kahverengiye dönüşür. İşte tam bu sırada karameli ocaktan hemen alın.

– Karamelize olan şekeri tek kişilik krem karamel kaplarına ya da orta boy cam kaseye aktarın. Kapları sallayarak karamelize olmuş şeker donmadan kapların dibine ve kenarlarına bulaşmasını sağlayın. Büyük kase kullanacaksanız karamelin hepsini kaseye boşaltıp kaseyi sallayarak karamelin kasenin iç çeperlerine bulaşmasını sağlayın.

– Diğer taraftan, süt ve toz şekeri derin bir kapta, şeker eriyinceye kadar tel çırpıcı veya mikserle 2 dakika çırpın. Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve vanilyayı ekleyip tel çırpıcı veya mikserin yüksek devriyle 1-2 dakika kadar çırpın. Sütlü karışımı küçük kaplara ya da büyük kalıba ağız kısmında 1 parmak boşluk kalacak şekilde aktarın. Fırın tepsisinin yarıdan fazlasını sıcak suyla doldurun ve kalıpları bu suyun içine oturtun.

– Krem karamelleri 165 dereceye ayarladığınız fırında en az 2 saat pişirin. Piştiğini anlamak için içlerine kürdan batırın. Eğer kürdan temiz çıkarsa karameller pişmiş demektir. Kalıplarını fırından çıkarıp soğumalarını bekledikten sonra buzdolabında en az 1 gece bekletin. Servise sunarken ince bir bıçağın ucuyla kenarlarını kalıptan ayırın ve kalıbı tabağa ters çevirin.

NOT: Krem karamelin kalıptan çıkarılması her zaman risk taşır, çevirirken dağılabilir. İsterseniz kaşıkla servis yapabilirsiniz.

190 gr’lık bir porsiyon krem karamel yaklaşık olarak 297 kcal’dir

.

Son güncelleme: 09:15 - 27.07.2018

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.