Krep kolay hazırlanabilen bir hamur işidir. Hem tatlı hem de tuzlu lezzetlerin yanına yakışan krepin tarifini ve püf noktasını sizler için derledik. Krep tarifinin püf noktaları nelerdir? Krep nasıl yapılır? İşte krep tarifi ve krep için gerekli malzemeler… Krep Tarifi İçin Gerekli Malzemeler 2 adet yumurta, 2 buçuk çay bardağı su (çay bardağı ölçüsü: 110 ml.), 1 su bardağı süt, 2 su bardağı un (su bardağı ölçüsü: 200 ml.), 1 çay kaşığı tuz. Pişirmek için; Sıvı yağ. Krep Tarifi Krep Yapılışı Krep hamurunu hazırlamak için gerekli olan yumurtalar, süt ve su, derin bir kap içerisine konulup çırpılır. Üzerine tuz ile un ilave edilip, hiç topak kalmayacak şekilde güzelce çırpılır. Kek hamurundan daha akıcı kıvamda bir hamur elde edilir. Teflon tavaya bir kereye mahsus çok az yağlanır ve tavanın iyice ısınması sağlanır. Kızgın tavaya bir kepçe krep hamuru dökülüp, yaydırılır. Arkalı önlü çevirerek orta ateşte pişirilir ve düz bir tabak üzerine çıkartılır. Krep hamuru bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır. Not; Hazırlanan kreplerin içerisine reçel, bal, peynir veya çikolata sürerek tüketebilirsiniz. Bu tarifle yaklaşık 7-8 krep elde edebilirsiniz. Tavanın büyüklüğüne göre de değişebilir. Krep kaç kalori? Krep; Un, süt, yumurta, yağ ile yapılan bir hamur işidir. Sodyum ve kolesterol içeriği yüksektir bu bakımdan kalp sağlığı açısından sakıncalıdır. Kilo kontrolü sağlamak isteyenler az yağlı ve kepekli unla yapılan bir krep tarifi uygulayabilirler. Krep 180 ile 230 kalori (Kcal) arasında...