Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Kolay krep tarifleri: Yumurtasız akıtma tarifi, yoğurtlu akıtma tarifi ve dahası…
Kolay krep tarifleri: Yumurtasız akıtma tarifi, yoğurtlu akıtma tarifi ve dahası…
Krep tarifi kolay yapımı ve lezzeti ile kahvaltıların vazgeçilmezi. Krep ya da geleneksel olarak bilinen adıyla akıtmanın yapılışına dair detayları, evdeki malzemelerle en uygun kıvamda nasıl hazırlayabileceğinizi bulabileceksiniz. Akıtma yaparken yumurta kullanmak istemiyorsanız malzeme listenizden yumurtayı çıkararak yumurtasız akıtma yapabilirsiniz. Ayrıca yoğurtlu yapmak isterseniz de süt yerine yoğurt kullanabilirsiniz. Bu akıtmanın kıvamını daha çıtır yapacaktır. İşte yoğurtlu akıtma tarifi...
Gurme 30 Ocak 2018 - 12:59

Akıtma yani diğer adıyla krep hem basit hem tüm öğünlerde lezzetli bir alternatif olarak göze çarpıyor. Akıtma malzemeleri nelerdir? Krep nasıl yapılır? Krep yapmak için neler gerekir sorusu merakla araştırılıyor. Akıtmayla ilgili malzeme listesi ve nasıl yapılacağına dair ipuçları şu şekilde…

Krep – Akıtma Tarifi İçin Malzemeler

-2 adet yumurta
-2 su bardağından biraz az un
-1 su bardağı su
-1 su bardağı süt ya da yoğurt
-1 çay kaşığı tuz
-pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ

krep-tarifi-malzemeleri

KREP NASIL YAPILIR?

Krep hamurunu hazırlamak için gerekli olan yumurtalar, süt ve su, derin bir kap içerisine konulup çırpılır. Üzerine tuz ile un ilave edilip, hiç topak kalmayacak şekilde güzelce çırpılır. Kek hamurundan daha akıcı kıvamda bir hamur elde edilir. Teflon tavaya bir kereye mahsus çok az yağlanır ve tavanın iyice ısınması sağlanır. Kızgın tavaya bir kepçe krep hamuru dökülüp, yaydırılır. Arkalı önlü çevirerek orta ateşte pişirilir ve düz bir tabak üzerine çıkartılır. Krep hamuru bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.

Son güncelleme: 14:46 - 31.01.2018