Krep tarifi: Sahurda kolayca yapabilirsiniz! Krep nasıl yapılır?

Aramızda krep sevmeyen yoktur herhalde. O yüzden sahur lezzetlerinde bugün muhteşem krep tarifi veriyoruz. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz ve afiyetle yiyebileceğiniz sahur lezzeti krep tarifi…

Krep tarifi: Sahurda kolayca yapabilirsiniz! Krep nasıl yapılır?

İster sabah kahvaltısında ister gece atıştırmalığında günün her saatinde üşenmeden hazırlayabileceğiniz afiyetle yiyebileceğiniz krep tarifini bu kez sahur lezzetleri arasında veriyoruz. Oldukça tok tutan krep tek başına da şahane bir lezzet ancak tatlı ya da tuzlu yiyeceklerle de çok güzel gidiyor. İşte sahur lezzetlerinde bugün muhteşem krep tarifi ve birlikte yiyebileceğiniz lezzetler…

KREP İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

– 2 yumurta
– 2 bardaktan biraz az un
– 1 bardak su
– 1 bardak süt
– Tuz
– Tereyağı

KREP NASIL YAPILIR?

Öncelikle derin bir kabı içinde unu, sütü ve suyu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar tercihen mikserle çırpın. Daha sonra üzerine yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Akıcı bir kıvam olacak. Yanmaz bir tavaya çok az tereyağı koyun ve eriyince bir kepçe krep hamurundan dökün. Döktüğünüz karışımı eşit şekilde yayın. Ters düz iki tarafını da pişirin. Tüm karışım bitene kadar bu işlemi sürdürün. Afiyet olsun.

KREPLE YENEBİLECEK LEZZETLER

– Sade olarak yiyebilirsiniz.

– Üzerine tereyağı ve lor peyniri sürerek yiyebilirsiniz.

– Kahvaltılık çikolata sürebilirsiniz.

– Tereyağı ve reçel sürebilirsiniz.

– Roka ve beyaz peyniri ile yiyebilirsiniz.

– Kahvaltılık salça sürebilirsiniz.

Tutmaç çorbası tarifi: Selçuklu'dan günümüze gelen lezzet Tutmaç çorbası nasıl yapılır? İlginizi Çekebilir Tutmaç çorbası tarifi: Selçuklu'dan günümüze gelen lezzet Tutmaç çorbası nasıl yapılır? Şehriyeli bulgur pilavı tarifi: Farklı lezzet arayanlar için şehriyeli bulgur pilavı... İlginizi Çekebilir Şehriyeli bulgur pilavı tarifi: Farklı lezzet arayanlar için şehriyeli bulgur pilavı...