Kahvaltı ya da ara öğün için harika bir seçenek olan pankek aynı zamanda tatlı olarak da tüketilebiliyor. Doyurucu ve leziz bir öğün önerisi olarak pankek yapımını ve pankekin tarifi ve malzeme listesi şu şekillde... PANKEK TARİFİ Derin bir karıştırma kabında 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri alın. Şeker eriyene ve karışım krema kıvamını alana kadar çırpın. Yumurtalı karışımın üzerine, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1,5 su bardağı sütü de koyup tekrar çırpın. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve bir tutam tuzu da eleyerek karışımın içerisine ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. İlk pankeki pişirmek için; krep tavasını ayçiçek yağı ile yağlayın. Kızdırdığınız tavaya küçük bir kepçe ya da bir kahve fincanı kadar pankek harcını aktarın. Ocağın altını kısın. Pankeki, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bir spatula yardımıyla çevirdiğiniz pankekin diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Arzuya göre; reçel, akçaağaç şurubu, mevsim meyveleri hatta dondurma ve tarçınla servis edebilirsiniz. Zor gibi görünen kolay tatlı pankek tarifi… Kolay Pankek tarifi, Pankek nasıl yapılır? PANKEK YAPIMI İÇİN GEREKEN MALZEMELER 2 adet yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 1 tutam tuz Pişirmek için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı Servisi için: 3 yemek kaşığı bal